Aktaş’ı Zor Süreç Bekliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aktaş’ı Zor Süreç Bekliyor
17 Şub 2017 / Cum 15:58
/ 11.211 Kez Okundu
| |

AK Parti genel merkezi tarafından tecrübelerini paylaşma adına Ağrı Doğubayazıt belediyesine görevlendirilen, İnegöl belediye başkanı Alinur Aktaş’ı zor süreç bekliyor.

Kanun hükmündeki kararnameyle, Eylül ayında kayyum atanan 28 belediyeden sonra Doğubayazıt İlçe Belediyesi’ne kaymakam tarafından atanan 2 belediye meclis üyesinden biri istifa etti.

Doğubayazıt belediyesinin tutuklu 2 DBP’li meclis üyesinden Halis Gültekin ile İsa Karahan geçtiğimiz aylarda tutuklandı.

Belediye meclisinin boşalan 2 koltuğuna kaymakam Ulaş Akhan tarafından Tahir Sekendür ile Ayhan Topçi atandı. Belediye meclis üyesi olarak atanan Ayhan Topçi istifa dilekçesini yazarak Doğubayazıt Belediyesi yazı işleri müdürlüğüne verdi.

24 Ocak tarihinde Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi Belediyesi'ne, gözaltına alınan Başkan DBP'li Rohat Özbay'ın yerine Kaymakam Ulaş Akhan kayyum olarak atandı.

VATANDAŞ ÇÖPTEN ŞİKÂYETÇİ

Doğubayazıt halkının en önemli sorununun temizlik olduğu öğrenildi. Belediyenin web sayfasında paylaşılan haberlerin altına vatandaşların çöplerin toplanması konusunda birçok şikâyette bulundu.

KAYYUMUN İLK İŞİ KONTEYNER OLDU

Kayyum olarak atanan Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan göreve başladıktan sonra ilk işlerinden biri çöp konteynerleri yenilemek oldu.

Doğubayazıt belediyesinin web sayfasından yapılan açıklamada 40 yeni konteyner hazırlandığı belirtilirken “Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ilçe merkezinde kullanılamaz durumda olan 40 konteynerı değiştirdi. Büyük Ağrı, Belediye, Rıfkı Başkaya ve Mustafa Alpdoğan caddelerinde kırılan ya da kullanılamaz olan konteynerları değiştirerek yerine yenisini ekledi. Eski konteynerların kullanılmaz durumda olduğunu ve görüntü kirliliğine yol açtığından dolayı değiştirdiklerini belirten Temizlik İşleri Müdürü A.Hamit Alp konteynerların kademe biriminde onarıldıktan sonra eksik olan noktalara bırakılacağını ifade etti.Alp,ayrıca halkın soba küllerini konteynerlara dökmemesi konusunda duyarlı olmaya davet etti.” İfadeleri yer aldı.

AKTAŞ GÖREVLENDİRİLDİ

AK Parti genel merkezi tarafından tecrübelerini paylaşma adına, İnegöl belediye başkanı Alinur Aktaş Ağrı Doğubayazıt belediyesine görevlendirildi.

inegol.online/h504308" target="_blank">inegolonline.com/ haber_diger/1_4.jpg" style="height:242px; width:450px" />


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.