Aracını Bayır Bucak Türkmenlerine Bağışladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
12 Şub 2016 / Cum 15:06
/ 1.848 Kez Okundu
| |

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir hayırsever vatandaş Bayır Bucak Türkmenlerinin sağlık ihtiyaçlarında kullanılması için minibüsünü bağışladı.

Türkiye’nin her yerinden olduğu gibi İnegöl’den de Bayır Bucak Türkmenlerine yardımlar devam ediyor.

İnegöl Ertuğrul Gazi Derneği ile Çayyaka Çevre Eğitim ve Kültür Derneği'nin ortaklaşa başlattığı yardım kampanyası ile yaklaşık 20 tonluk yardım malzemesi bugün yola çıktı.

ARACINI BAĞIŞLADI

Bayır Bucak bölgesinde ilk yardımda kullanılmak için araç eksiğini duyan ve isminin verilmesini istemeyen bir hayırsever 1994 model olan Mitsubishi L 300 marka minibüsünün trafikten kaydını düşürerek, Bayır Bucak Türkmenlerine bağışta bulundu.

AMBULANS OLARAK KULLANILACAK

Çayyaka köyünden bir vatandaşın minibüsünü bağışladığını ifade eden Çayyaka Çevre Eğitim ve Kültür Derneği başkanı Hakan Gencer “Bu kampanya ile birlikte Türkmen kardeşlerimize yardımda bulunmak istedik. Böyle bir tır yapalım dedik ve kampanyaya girdik. Bu kampanyada bize destek olan tüm halkımıza çok teşekkür ediyorum inşallah oradaki kardeşlerimize bir nebze yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. Köyümüzden bir vatandaşımız bir araç bağışladı orada ambulans olarak kullanılması için onu da aracımıza yükledik inşallah orada çok faydası olacaktır. Araçta yiyecek giyecek tıbbi malzeme un her türlük ihtiyaçları karşılayacak malzemeler bulunmaktadır.” Dedi.

inegolonline.com/diger_resimler/1222016-150628_278963.JPG" style="height:398px; width:600px" />

YÜZBİNLER SINIRA GELDİ

Bölgedeki Türkmenlerin Rusya tarafından bombardımana tutulduğunu ifade eden İnegöl Ertuğrul Gazi Dernek Başkanı Mehmet Yılmaz “Bildiğiniz üzere Suriye’deki iç savaşı son günlerde ki Rusya’nın müdahalesi ile birlikte yeni bir gelişme safhasına geldi.  Türkmen dağında bulunan kardeşlerimiz son dönemlerde Rusya’nın ağır bombardımanı altındadır. Yüzbinler Türkiye sınırına geldiler artık bugün birlik beraberlik günüdür hepimizin bu zulme karşı durabilmesi için yapacağımız en küçük yardımlar bile büyük önem arz etmektedir. İnegöl halkı Yenişehir halkı ve Bilecik halkından topladığımız yardımlar sayesinde Türkmen kardeşlerimize faydalı olacağını ümit ediyoruz.” Dedi.

inegolonline.com/diger_resimler/1222016-150628_716848.JPG" style="height:398px; width:600px" />

BU BİR DİRİLİŞ HAREKETİDİR

Yaptıkları kampanyanın diriliş hareketi olduğunu vurgulayan Yılmaz “Konvoyumuzu diriliş konvoyu olarak isimlendirdik. Ertuğrul Gazi’nin torunları Süleyman Şah’ın topraklarına gidiyor. Biliyorsunuz Süleyman Şah tarihsel olarak hatırlarsanız kendisi orada vefat etmiştir.  Ertuğrul gazinin önderliğinde kayı boyu bu topraklara gelerek büyük Osmanlı Devleti’ni kurmuşlardır. Bu bir diriliş hareketidir inşallah bunun devamı gelecektir.” İfadelerini kullandı.

Yardım tırı ilçe müftüsü Kazım Güzel’in yaptığı dua sonrası yola çıktı.

inegolonline.com/diger_resimler/1222016-150628_214793.JPG" style="height:398px; width:600px" />

inegolonline.com/diger_resimler/1222016-150628_966246.JPG" style="height:398px; width:600px" />


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.