Asfalt parası alınmayacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Asfalt parası alınmayacak
30 May 2018 / Çar 19:22
/ 6.317 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi, asfalt parası olarak bilinen, katılım paylarını vatandaşlardan almayacağını açıkladı. Belediye Başkanı Alper Taban’ın gündeme taşıdığı konu; Belediye meclis toplantısında görüşülecek.

İnegöl’de yeniden gündeme gelen asfalt parası konusunda müjde Başkan Alper Taban’dan geldi. 

Asfalt parası olarak bilinen, katılım paylarının vatandaşlardan alınmaması için konunun belediye meclisine geleceğini aktaran Başkan Taban, 2014 yılı sonrası ile ilgili mecliste karar alınacağını söyledi. 

Başkan Taban, “2014 yılından sonraki asfalt paralarının alınmamasıyla ilgili konuyu meclise getireceğiz. Muhalefet de destek verirse asfalt parası alınmayacak. 2014 yılından sonraki asfalt paralarını almamalıyız. Benim kişisel kanaatim böyle. Biz genel bir vergi topluyoruz. Bir karar alındı, tarih atıldı. O tarihe kadar olanları kanunen almak zorundasın diyor. Diğerlerini de meclisin iradesine bırakıyorum diyor. Bu meclisin iradesine bırakıyorum dediği tarihten itibaren biz müdahale edebiliyoruz. Keyfi hareket etme şansımız yok” diye konuştu. 

Bu arada 2013-2014 yıllarını kapsayan asfalt katılım bedellerinin alınmaması konusu, İnegöl Belediye Meclisi'nin 2017 yılı Ekim ayı toplantısında, gündeme gelmişti. Madde, meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edilerek, paranın vatandaştan alınmamasına karar verilmişti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.