Aslan Yattığı Yerden Belli Olur

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aslan Yattığı Yerden Belli Olur
07 Nis 2017 / Cum 18:09
/ 383 Kez Okundu
| |

Doğubayazıtlı ve İnegöllü muhtarların bir araya geldiği yemekte konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Doğubayazıt’ta bugüne kadar kötü bir yönetim sergilendiğini ve şehre hizmet edilmediğini ifade ederek “Aslan yattığı yerden belli olur” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın koordinatör olarak atandığı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden 3 günlük gezi için İnegöl’e gelen 45 kişilik muhtar heyeti, Perşembe günü turu tamamlayıp yeniden Doğubayazıt’a döndü. Çarşamba akşamı ise İnegöl Belediyesi tarafından Doğubayazıtlı ve İnegöllü muhtarların bir araya geldiği bir yemek tertip edildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ile Doğubayazıt Muhtarlar Derneği Başkanı Gündüz Demir’in de katıldığı yemekte, iki şehrin muhtarları sohbet edip istişarelerde bulundu.

AŞURENİN İÇERİSİNDEKİ FARKLI LEZZETLER GİBİYİZ
Yemek öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu birlikteliklerin aşurenin içerisindeki farklı lezzetler gibi olduğunu kaydederek “Bugün Doğubayazıt’tan gelen muhtarlarımız ve İnegöl’deki muhtarlarımızı bir araya getirmek istedik. Ben katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hafta da başka bir muhtar grubumuzu ağırlayacağız” dedi.

ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR
Kendisine Doğubayazıtlı muhtarlardan “Bu kardeşlik sadece gönül bağı mı yoksa hizmetlerde de payınız var mı?” şeklinde sorular sorulduğunu ifade eden Aktaş, Doğubayazıt’ta kurulan çok amaçlı semt pazarının, mezarlıktaki düzenlemelerin, Büyük Ağır Caddesindeki düzenlemelerin, çöp konteynırlarının, otobüs duraklarının, billboardların hepsinde İnegöl Belediyesi’nin katkısı olduğunu belirterek “Bizim oraya gönderiliş gayemiz bunları vermekten ziyade, bugün burayı gezip gördünüz. Aslan yattığı yerden belli olur. Ben Doğubayazıt’ın şantiyesine de gittim, yanlış anlamayın ama rezalet. 2010 model araçların perte çıktığını gördük. Biz burada 1990 model araçları kullanabiliyoruz. Ama bakımları titizlikle yapılıyor ve titizlikle kullanılıyor. Nihayetinde bu kardeşliğin ana gayesi tecrübe paylaşımıdır. Bilgileri aktarmaktır. Bu proje bizzat Bakanlığın ve Genel Merkezin yaptığı bir proje. Sizlere iki tane tarih verdim. 6 ay sonra farkı fark edeceksiniz dedim, 2 yıl sonra da keşke daha önce bu hizmetleri verecek kişiler gelseydi diyeceksiniz” şeklinde konuştu.

DOĞUBAYAZIT KARLI ÇIKACAK
AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel de muhtarlara yönelik bir konuşma yaptı. Kendisinin askerlik görevini Doğubayazıt’ta yaptığını ve şehrin her noktasını bildiğini belirten Demirel, “Sizleri burada görmekten çok mutluyum. Ben askerlik vazifemi Doğubayazıt’ta yaptım. Birçok yerini bilirim. Ama 95-96 yılından sonra gelmemiştim. Ama anladığım kadarıyla o günden bu yana bırakın ileri gitmeyi Başkanımın anlattıklarına göre geri bile gelmiş. Hizmet alamamış. İnşallah Başkanımızın da tecrübe ve gayretleriyle Doğubayazıt hak ettiği yeri bulacak. Doğubayazıt çok güzel ve önemli bir şehir. Güzel bir şehir. İyi bir vesile oldu Yerel Yönetimler Başkanımız Alinur Başkanımızın da tecrübelerinden yararlanarak kendisini Doğubayazıt’a bir danışman olarak, ek görev olarak verdi. Emin ki Doğubayazıt bundan kesinlikle karlı çıkacak. Başkanım tecrübelerini oraya yansıtacak ve ileride Doğubayazıt bundan çok büyük fayda sağlayacak” dedi.

DOĞUBAYAZIT’TA KENDİMİZİ EVİMİZDE HİSSETTİK
İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman da daha önce yaptıkları Doğubayazıt ziyaretinde çok güzel ağırlandıklarını belirterek “Alinur Başkanımız bizi Doğubayazıt’a götürdüğünde o kadar sıcak bir karşılamayla karşılaştık ki 2 gün boyunca kendimizi evimizde zannettik. Ben bugün Külliyedeydim. Cumhurbaşkanımızın da iki müjdesi vardı muhtarlara. Artık silahlarımız görevimiz sona erse de hiçbir ücret ödemeden bizde kalacak. Ayrıca sosyal güvencesi olmayan muhtarlarımızın primleri de devlet tarafından ödenecek. Türkiye güzel ve güçlü bir ülke. Ülkemizin her yeri güzel. Gezip gördükçe insanın içi açılıyor. Böyle gidiş gelişlerde duygulanıyoruz. Ben Belediye Başkanımıza, Doğubayazıtlı ve İnegöllü muhtar arkadaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
BU KARDEŞLİK ÖMÜR BOYU SÜRECEK
Son olarak bir konuşma yapan Doğubayazıt Muhtarlar Derneği Başkanı Gündüz Demir de “Ben buradaki herkese çok teşekkür ediyorum. 2 gündür misafirperverliğinize hayran kaldık. Bizi çok güzel karşıladınız. İnşallah Belediye Başkanımızın başlattığı bu kardeşlik projesi ömür boyu sürecek. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum bizi ağırladığınız ve bu fırsatı sağladığınız için” diye konuştu.

Konuşmaların ardından birlikte yemek yiyen İnegöllü ve Doğubayazıtlı muhtarlar, şehirleri ve mahalleleri, köyleriyle ilgili de istişarelerde bulunma fırsatı buldu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.