Bakkallar Odası geleneği bozmadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakkallar Odası geleneği bozmadı
13 Haz 2017 / Sal 11:39
/ 2.962 Kez Okundu
| |

Her yıl düzenlediği geleneksel iftar yemeklerini bu yılda devam ettiren Bakkallar Odası, üyelerini ve ailelerini iftar yemeğinde ağırladı.

İftar yemeğinin ardından konuşan Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya; “Bu güzel gecede beraber iftar açmak, sizlerle birlikte olmak çok güzel. Aramızda olamayan arkadaşlarımız var. Geçtiğimiz yıldan bugüne kaybettiğimiz dostlarımız var. Özellikle hepimizin çok sevdiği Muharrem Güven arkadaşımız için hepinizden Fatiha okumanızı istiyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BESOB Arif Tak ise; “Ramazanın artık sonuna geliniyor. İnegöl’deki esnaflarımızın iftarlarına elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum. Birlik ve beraberliği çok önemsiyorum. Ben İnegöl’de bunu görüyorum. Odalarımız elinden geleni yapıyor. Her türlü imkanlarını kullanıyorlar. Çok güzel hizmetler sunuyorlar. 11 meslek odamız var. Başkanlarına teşekkür ediyorum. Bir de Esnaf Kefalet Kooperatifimiz var. Esnaflara hizmet etmek ibadet kadar kutsaldır. Esnafımız, sanatkarımız kimseden destek almadan kendi sermayeleri ile çoluğuna çocuğuna ekmek götürüyorlar. Sizin eliniz öpülür. Esnafımız nüfusun %20’sidir. Biz devletimizin, kanunlarımızın aleyhinde olmadık. Bu topluluk bulunmaz bir topluluktur. İlelebet esnaflık devam edecektir. Marketler olsa da bakkallarımız devam edecek. Bakkallık, terzicilik, sebzecilik bitmeyecek. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Memleketin temel direği esnaflardır. Büyük sıkıntılar yaşadık. 15 Temmuz’u yaşadık. Bu milletin sayesinde devletimiz ayakta kaldı. Başka devlet olsa ayakta duramaz, parçalanırdı. Biz bu sıkıntıları hep beraber göğüsledik. Faizsiz kredi hiç düşünüyor muyduk? %55, 60’larda faizler vardı. Devlet bize destek vermeye devam ediyor. Allah razı olsun.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.