BALGÖÇ başarıya doymuyor! 1.ve 3. Balgöç’ten çıktı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
BALGÖÇ başarıya doymuyor! 1.ve 3. Balgöç’ten çıktı
#İnegöl | Haber Merkezi
11 Eyl 2023 / Pzt 13:51
/ 2.432 Kez Okundu
| |

Sakarya Üniversitesi devlet konservatuvarı Türk halk oyunları bölümünü Ceyhun Erol 1. Likle yunus Emre can 3. Lükle kazandı.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları bölümünü, BALGÖÇ Folklor ekibi üyelerinden Ceyhun Erol birincilikle, Yunus Emre Can ise 3.lükle kazandı.

Çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini belirten BALGÖÇ Başkanı H. Ertan Başdere “Derneğimiz bünyesinde 2001 yılında kurulan halk dansları topluluğumuz kurulduğu günden bu yana gerek yurtiçinde gerek yurtdışında birbirinden önemli ve değerli programlara katılarak ilçemize ve ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. Bizler Türk halk oyunlarını çocuklarımıza öğreterek aslında gelecek nesillere kültür mirasımızın aktarılması konusunda da önemli hizmetler vermeye çalışıyoruz. Bununla beraber bu alanda sadece dansçı olarak değil eğitmen yetiştirilmesi için ekipteki öğrencilerimize her türlü destek ve imkânı sağlıyoruz. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu senede iki öğrencimizi bu alanda lisans eğitimi alması için üniversite yerleştirmeden haklı gururunu yaşıyoruz on yılı aşkın süredir bizimle beraber ekibimizde görev alan Ceyhun Erol ve Yunus Emre Can kardeşlerimiz de bu sene konservatuara önemli dereceler elde ederek girmeye hak kazanmışlardır kendilerini tebrik ediyor eğitim hayatları boyunca başarıların devamını diliyoruz. Bizim için halkoyunları bir amaç değil Türk kültürünün çocuklarımıza açıklanması ve yaygınlaştırılması amacıyla kullandığımız ve çocuklarımızın iyi bir eğitim alabilmesi adına kullandığımız bir araçtır bu doğrultuda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” Dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.