Belediye başkan adayı Onur Metinbaş projelerini açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Belediye başkan adayı Onur Metinbaş projelerini açıkladı
#İnegöl | Haber Merkezi
18 Oca 2024 / Per 11:28
/ 5.293 Kez Okundu
| |

DEVA Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Onur Metinbaş, gerçekleşen aday tanıtım programında İnegöl üzerindeki projelerinden bahsetti.

İnegöl İlçe Başkan Vekili Serhat Gürel, DEVA Partisi'nin İnegöl Belediye Başkan adayı Onur Metinbaş'ın tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, yerel seçimlere odaklandıklarını ve çalışmalara start verdiklerini belirtti. Gürel, partilerinin İnegöl'ün kronik sorunlarına çözüm bulmayı hedeflediğini vurgulayarak, belediye başkan adaylarıyla birlikte mart ayındaki yerel seçimlere hazır olduklarını ifade etti.
 
DEVA Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Onur Metinbaş ise 2023 genel seçimlerinin ardından 2024 yerel seçimlerine odaklandıklarını söyledi. Metinbaş, Türkiye'nin adalet, hukuk, demokrasi, ve özgürlükler konularında kriterlerini yükseltmek amacıyla siyasi sorumluluklarını yerine getirdiklerini belirtti. Ayrıca, yerel seçimlerin ülke genelinde iktidarın performansının değerlendirileceği bir süreç olacağını dile getirdi.
 
Metinbaş'ın açıklamalarında öne çıkan önemli konular şu şekilde:
DEVA Belediyeciliği anlayışının temelini HİZMET ve SİYASİ ETİK oluşturuyor.
İnegöl'ün ekonomik ve ticari potansiyeline rağmen yeterli hizmet alamadığına dikkat çekiliyor.
Hava kirliliği sorununa çözüm ve İnegöl'ü depreme hazırlık konularında taahhütlerde bulunuluyor.
Yerinde ve kentsel dönüşümle şehri güvenli ve yaşanabilir hale getirme sözü veriliyor.
İnegöl'ün alt yapısal sorunlarına odaklanılacak ve şehrin tarihsel mirasına saygı gösterilecek.
DEVA Partisi'nin İnegöl'ü çevre, kültür ve spor dostu bir şehir yapma hedefi bulunuyor.
İnegöl'ün il olması için çeşitli platformlarda baskı yapılacağı belirtiliyor.
Haksız kazanca, yolsuzluğa ve imar rantlarına geçit verilmeyeceği vurgulanıyor.
Akraba, eş, dost kayırmacılığına karşı şeffaf bir yönetim anlayışı benimseneceği sözü veriliyor.
Onur Metinbaş, İnegöl'ün dinamik yapısını dikkate alarak, şeffaf, liyakatli, ve hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışıyla şehri yönetmeye aday olduğunu belirterek, değişim ve yenilenme çağrısında bulundu.

ONUR METİNBAŞ KİMDİR?
 
27.04.1981 tarihinde İnegöl'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İnegöl'de tamamladı. 1999 yılında İnegöl Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi'den mezun olan Onur METİNBAŞ , Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden 2005 yılında mezun olmuştur. İş hayatına Prof Dr. Selçuk YAHŞİ' nin kurucusu olduğu özel bir  enerji firmasın 'da başlamıştır. 2007-2022 yılları arasında İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nde Elektrik-Otomasyon Grup Şefi, Proje Mühendisi ve Yöneticisi, Enerji Grup Yöneticisi olarak görev yapan Onur METİNBAŞ; İnegöl Organize Sanayi Bölgesinde elektrik ve enerji alt yapılarının kurulmasında, alt yapı projelerinin oluşturulmasında, Türkiye'de ilkler arasında yer alan İnegöl Atıksu Arıtma Tesislerinin, Atık Çamur Kurutma ve Yakma Santralleri ile Enerji ve Isı Üretim Santrallerinin kurulması, OSB Enerji Scada Sistemlerinin kurulması gibi bir çok projenin hayat geçirilmesinde ve bu tesislerin işletilmesinde yer almıştır.
Organize Sanayi Bölgelerine ve Organize Sanayi Bölgelerindeki fabrikalara enerji yöneticisi ve danışmanlığı yapan Onur METİNBAŞ, 2021 yılından itibaren kendi gibi mühendis olan bir arkadaşı ile mühendislik, taahhüt ve enerji firması kurmuş, kurmuş olduğu firmada genel müdür olarak iş hayatında faaliyet göstermeye devam etmektedir. Aynı zamanda Elektrik Mühendisleri Odası İnegöl Temsilcisi olup İnegöl yerelinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yapmıştır.
9 Mart 2020 yılında Ali BABACAN tarafından kurulan Deva Partisinde kurucu yönetim kurulu üyeliği yapmış, 2020-2023 yılları arası Deva Partisi İnegöl İlçe Başkanlığında İlçe Başkan Yardımcısı ve İlçe Sekreterliği görevini yürütmüştür. 21 Temmuz 2023 tarihinde Deva Partisi İnegöl İlçe Başkanı olmuştur.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.