Belediyeler Birliği seçimlerinde Cumhur İttifakına soğuk duş

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Belediyeler Birliği seçimlerinde Cumhur İttifakına soğuk duş
#İnegöl | Haber Merkezi
21 May 2024 / Sal 11:29
/ 3.195 Kez Okundu
| |

Bursa Belediye Birliği seçimlerinde çoğunluğun Cumhur İttifakı’nda olmasına rağmen seçimleri kaybettiler.

Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi'nin Bursa seçimleri dün gerçekleşti. Gerçekleşen seçimlerde Cumhur İttifakı muhalefetin sarı listesine 7 oyla kaybetti.

Cumhur İttifakı ve Ata İttifakı’nın toplam 233 oy hakkı, CHP’nin 194 ve meclisteki diğer partilerin 44 oy hakkı bulunuyordu.

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN 3 FİRE
Gerçekleşen seçimlerde Cumhur İttifakı’ndan 3 isim oylamaya katılmazken, CHP ve diğer partilerin oluşturduğu sarı liste bir fire ile 237 oy aldı, Cumhur İttifakı’nın beyaz listesi 230 oy aldı.

CUMHUR İTTİFAKI TEMAS KURMADI
Öte yandan gerçekleşen seçimlerde CHP il yönetimi diğer siyasi partiler ile görüşüp oylamada destek isterken, Cumhur İttifakı kanadından İnegöl’de hiçbir siyasi parti ile temas kurulmadığı öğrenildi.

İNEGÖL’DEN 3 İSİM YER ALIYOR
Seçimi kazanan liste İnegöl’den CHP’den Hüseyin Çiçek ve Saadet Partisi’nden Fatih Berber sarı listede yer alıp seçimi kazanıp belediye birliği meclis üyesi olurken, nüfusu 100 bin üstü ilçelerin belediye başkanları doğal delege olduğu için İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’da Türkiye Belediyeler Birliği Meclis üyesi olarak yer aldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.