Belediyenin yeni yıl bütçesi belli oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Belediyenin yeni yıl bütçesi belli oldu
07 Eki 2015 / Çar 16:10
/ 694 Kez Okundu
| |

Ekim ayı Belediye Meclisi Alinur Aktaş başkanlığında toplandı. Meclis toplantısında 34 madde görüşülerek karara bağlandı.

Yapılan toplantıya MHP Meclis Üyesi İsmail Karaman dışında tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Gündemin 28 maddesi olan Halhalca Tarımsal Kalkınma Kooperatifine yer tahsisi meclis toplantısında karara bağlandı. Konu hakkında konuşan Aktaş, “Konunun iyi incelenmesi lazım. Tarımsal kalkınma kooperatifleri bütçeleri olan kurumlardır. Bunu komisyonumuz değerlendirerek kararını verecek” dedi.

İSABETLİ GİDİYORUZ

2016 yılı mali performans programı maddesinde söz alan Aktaş şunları söyledi; “Performans programını 1 ay önceden dağıttık. Bunu incelemişsinizdir. Bütçe gerçekleri içinde yapılan ve yapılmak istenen çalışmalar buraya yazıldı. Bunlar tahmini olarak planlanıyor ama biz isabetli gitmeye çalışıyoruz.”

VATANDAŞLARA OTOPARK YERİ TAHSİS EDİLECEK Mİ?

Konuyla ilgili konuşan MHP Meclis Üyesi Fehmi Sarı ise bütçenin hayırlı olmasını dileyerek, “Burada otoparklar ile ilgili bedel aldığımız vatandaşlara otopark yeri tahsis edecek miyiz? Sorusunu Aktaş’a yöneltti?

YAPILMA İMKANI OLANLARI YAPACAĞIZ

AK parti grup sözcüsü Berat Ertopuz ise 5 yıllık stratejik planda bulunan hizmetlerin önem sırasına göre yıllık programa alındığını söyleyerek, “Biz yıllık programı değerlendirecek olursak mali saydamlık ve hesap verilebilirlik ön plana çıkmıştır. Biz performans sistemine göre bütçeleme yaptık. Biz performans hedeflerini belirlerken, yapılabilir ve bütçe çerçevesinde yapılma imkanı olan hedefleri belirledik. 2016 yılı performans planımız 6 ana sınıftan oluşmaktadır. Bu projeler Kültür Vadisi, Doğa Sporları ve Alternatif Turizm Merkezi, Masal Köyü, Kültür Sarayı’nın yerine yer altı otoparkı ile üstüne meydan ve çevre düzenlemesi, çarşı merkezinin yayalaştırılması, Cumartesi Pazarı’nın olduğu alana yer altı otoparkı ve meydan çalışması yapılması ve güneş enerji santralinin kurulmasıdır. Bu ana projeler dışında 233 projemiz daha bulunmaktadır. Genel olarak bakıldığında üzerinde iyi çalışılmış onlarca proje ilçe halkımızın kullanımına sunulacaktır.” Dedi.

YENİ OTOPARKLAR YAPACAĞIZ

Fehmi Sarı’nın otopark sorusuna cevap veren Başkan Aktaş ise şu ifadeleri kullandı; “Yıllardır otopark uygulamaları var. Biz küçük mahalle otoparkları yaptık. 80 civarında yaptık. İnegöl için yeterli değil. Otoparklarla alakalı yeni düşünce ve projelerimiz var. Biz aldığımız otopark bedellerini Büyükşehir ve İçişleri Bakanlığı’na da bildiriyoruz. Şehir merkezi dışında biz otopark bedeli almıyoruz. Belirli caddelerde bunu alıyoruz. Bazı şehirlerde itiraz ederek otopark bedelini iptal ettirenleri bende duyuyorum.  Şehir merkezinde Kültür Sarayı’nın ortadan kalkması ve altına yapılacak otoparkla birlikte buradaki yoğunluğu azaltacağız. Ancak çevre kültürü gibi otoparkta bir kültürdür. Bu konuda itirazı olan vatandaşlarımız olursa işi hukuki boyutlara taşıyabilirler. Her otopark ücreti yatırana bizim yer göstermemiz mümkün değil.”

Konuşmaların ardından madde oybirliği ile kabul edildi.

YENİ BÜTÇE 129 MİLYON LİRA

32. maddede ise İnegöl Belediyesi’nin 2016 yılındaki bütçesi oylandı. yenin" href="/tag/beledi yenin/">Beledi yenin 2016 yılındaki bütçesi 129 milyon lira olarak öngörülerek plan bütçe komisyonuna havale edildi. Bütçe hakkında konuşan Aktaş, “26 Ekim tarihinde ek bir meclis toplantısı yapacağız. Yapacağımız meclis toplantısında mali bütçeyi görüşeceğiz. Tek madde üzerinden yapılacak bir meclis toplantısı olacak” dedi.

Madde Aktaş’ın konuşmasının ardından oybirliği ile kabul edildi.

Son olarak görüşülen maddede Belediyeye bağlı Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve ömrünü tamamlamış 14 aracın alınan kararla satılmasına karar verildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.