Birebir butik eğitim: Elit Grup Anadolu Lisesi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Birebir butik eğitim:  Elit Grup Anadolu Lisesi
17 Ağu 2017 / Per 13:13
/ 42.550 Kez Okundu
| |

Uzun yıllar dershanecilik deneyimi bulunan eğitimciler tarafından kurulan Elit Grup, dershanelerin dönüşüm sürecinin ardından Anadolu Lisesi olarak hizmet veriyor. Elit Grup Anadolu Lisesi Kurucu Temsilcisi Ömer Bostancı; eğitim anlayışlarını şöyle özetliyor: “Dershanecilikte bizi farklı kılan butik eğitim anlayışını okul hayatına taşıdık. Öğrencinin kendini özel hissettiği bu eğitim hayatının üstüne her gün yenilikler ekleyerek eğitim hayatımıza devam ediyoruz”

2010 yılında uzun yıllar dershanecilik deneyimi bulunan arkadaşların bir araya gelerek, İnegöl eğitim sektörüne yeni bir soluk kazandırmak amacıyla Elit Grup kurulmuştur. Ev gibi dershane anlayışıyla yola çıkarak İnegöl’de eğitime farklı bir pencere açtı. Öğrenciler bu sistemde kendilerini evlerinde gibi hissetti. Dört yıl boyunca bu sistemde bir marka haline gelen Elit Grup olarak yeni rotamızı okullaşmak ve bu kaliteyi daha çok öğrenciye ulaştırmak olarak belirledik. Dershanelerin kapatılması bu hedefi uygulama sürecini hızlandırdı. Nitekim 2015-2016 eğitim-öğretim yılıyla birlikte Elit Grup Anadolu Lisesi olarak okul hayatına adım attık. Dershanecilikte bizi farklı kılan butik eğitim anlayışını okul hayatına taşıdık. Öğrencinin kendini özel hissettiği bu eğitim hayatının üstüne her gün yenilikler ekleyerek eğitim hayatımıza devam ediyoruz.

inegolonline.com/ haber_diger/f46cdade-08c4-4675-b3bd-ef9bfbba6ebf.jpg" />

EĞİTİM DÜNYASI İÇİNDE ELİT GRUP NASIL ÖNE ÇIKIYOR? ELİT GRUP’U NASIL TANIMLARSINIZ?

Az önce kuruluş hikâyemizden söz ederken bizi farklı kılan özelliklerimize biraz değinmiştik. Diğer farklılıklarımızı maddeleştirmek gerekirse kısaca şunları söyleyebiliriz: Her öğrencinin kendini özel ve değerli hissettiği Butik eğitim anlayışı, aktif eğitim sistemi, dershanecilikte de bizi farklı kılan masa başı grup dersleri, birebir etüt imkanı, sınav önceleri gece kampları, birebir grup rehberliği, uzman kişilerce yapılan mesleki bilgilendirme, veli bilgilendirme sistemi, İnegöl’ün en iddialı öğretmen kadrosu ve daha fazlası öğrencilerimiz ile kurumumuz arasında kalsın…

inegolonline.com/ haber_diger/fcfdbecc-c68b-469e-a458-8b6815bb9c4c.jpg" />

AKADEMİK EĞİTİM SONUNDA SINAVLARDA BEKLEDİĞİNİZ HEDEFLERE ULAŞTINIZ MI?

Elit Grup dershanecilikte her sene % 90’ın üzerinde öğrencisini seçkin üniversitelere kazandırmıştır. Bu başarısını okulda daha da ileriye taşıyarak İnegöl içerisinde gerek puan ortalaması gerekse kazandırdığı öğrenci ortalaması bazında her zaman ilk sıralarda olmuştur. Ayrıca üniversite tanıtım gezileri ve alanlarında uzman (doktor, diş hekimi, avukat vb.) kişilerle seminerler verdirmek suretiyle öğrencilerimizin daha sağlıklı bilinçli ve mutlu olabileceği tercih yapmasını sağlamaktayız.

DİL EĞİTİMİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALARINIZDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

Bildiğiniz üzere günümüzde yabancı dil bilmenin önemi tartışılmayacak kadar büyüktür. Biz Elit Grup olarak özellikle 9. ve 10. Sınıflarda öğrencilerin sağlam bir dil temeli oluşturmasını çok önemsiyoruz. Okulumuzda İngilizce öğretimi tamamen interaktif sistem odaklı yapılmaktadır. İngilizcenin bir dersten çok; dil olduğunu bildiğimizden, dilin tüm beceri ve alanlarını öğretim programını içine katarak uygulamaktayız. Böylelikle öğrencilerimizin özellikle konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerinin gelişmesine olanak sağlıyoruz ve “anlıyorum ama konuşamıyorum” derdini sonlandırmayı hedefliyoruz. Bunun yanında hayat boyu öğrenme modelini benimseyerek gerek dönem içi sağladığımız Yabancı Dil kulübü olanakları ve yaz boyunca verilen İngilizce kursları ile öğrencilerin kesintisiz olarak İngilizceyle bağlantıda kalmaları için çabalıyoruz.

 

OKULUNUZUN ÖĞRENCİLERİYLE BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Öncelikle Özel İnegöl Elit Grup ailesi olarak sosyal yardımlaşma projelerine önem veriyoruz. Çünkü bir okulda öğretim ne kadar önemliyse eğitim de en az o kadar önemlidir. Eğitimde esas kriter öncelikle paylaşmak, yardımlaşmak ve empati kurmaktır. Bu yüzden, öğrencilerimizin yuvası olan okulumuzda her sınıfın bir kardeş öğrencisi oldu. Tamamen kendi harçlıklarından kısarak kumbaralarında biriktirdikleri paraları her ay proje kapsamındaki kardeş öğrencilere yolladılar. Yeri geldi ihtiyacı olan çocuklar için kendi kıyafetlerinden verdiler, yeri geldi erzak yardımı yaptılar. Kardeş okulumuz olan Mardin’deki Mardin Dargeçit Anadolu Lisesi okulunun spor kıyafetlerini karşıladığımızda, oradaki öğrencilerin sevinçleri bizim için her şeyden önceydi. Bunun için bir adım önce, bir adım öndedir.

EĞİTİM KURUMLARINDA EĞİTİM VE ÖĞRETİM VEREN ÖĞRETMEN VE YÖNETİCİLER ÇOK ÖNEMLİ. OKULUNUZDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMEN VE YÖNETİCİLERİ HANGİ KRİTERLERE GÖRE BELİRLİYORSUNUZ?

Kurumumuzun yönetici kadrosu yıllardır özel öğretimde çalışmış deneyimli çağın getirdiği yenilikleri sisteme uyarlama becerisi olan ve elit grup aktif eğitim sisteminin kurucu kadrosundan oluşmaktadır. Öğrencilerin eksiklerini çok iyi analiz edip öğretmenlerle koordineli çalışan bir yönetici kadromuz bulunmaktadır.

Tamamen yönetimin belirlediği eğitim-öğretim kadrosuna sahip bir kurumuz. Öğretmenlerimiz belirlenirken özel okul, dershane, kurs deneyimi olmasının yanında anlaşma yapılmadan önce mutlaka sistemimiz hakkında bilgi verilip çalışma prensibimiz anlatılır. Bunun yanında deneyimli kadromuz tarafından demo ders yaptırılarak tecrübesi hakkında bilgi sahibi olduktan sonra kadromuza dahil edilir. Ayrıca öğretmenimizle sözleşme yapılırken uzun yıllar kadroda kalması amaçlanarak öğrencilerimizin sürekli öğretmen değişikliğiyle sisteme adapte sorunu ortadan kaldırılması amaçlanır.

ÇOCUĞUN BAŞARISINDA SADECE OKUL YETERLİ MİDİR? VELİLERE DÜŞEN SORUMLULAR NELER? SİZ VELİYİ BU SÜRECE NASIL DAHİL EDİYORSUNUZ?

Özellikle ilgilendiğimiz yaş aralığı itibariyle biz Elit Grup olarak ailelerin sadece aktif katılımını çok önemsiyoruz. Bizim için aktif katılım velinin öğrencisinin ahlak gelişimi ve akademik gelişimi hakkında net bir şekilde objektif bilgi sahibi olmasıdır. Sürece dahil olmak öğrenci ve velinin gereksiz diyaloglara girmesi demek değildir. Veli öğrenciye özellikle boş vaktini değerlendirmesi hususunda uyarılarda bulunmamalı; okul rehberlik servisi bu işin üstesinden gelip öğrenciyle birebir diyalog şeklinde çözmesi gerekmektedir. Sadece veli her hafta net bir şekilde bilgilendirilmelidir. Yaşı itibari ile veli tarafından söylenen her türlü söz öğrenciden tepki ve huzursuzluk olarak geri dönecektir

KURUM OLARAK İLERİYE DÖNÜK PROJELERİNİZ NELER? YENİ YATIRIMLARINIZ GELECEK Mİ?

Başarı hiçbir zaman tesadüf değildir. Çekirdekten büyüyen Elit Grup eğitim kurumları da başarısıyla İnegöl halkının desteğini alarak sürekli büyümektedir. Elit Grup ilk oluştuğunda dershane olarak hizmet verip bu süreçte de öğrenci sayısı ile binasını arttırdık . 2014 yılında özel okula dönüşüm yapıp Elit Grup Anadolu Lisesi’ni kurduk. Ayrıca yoğun talep üzerine 2018/2019 eğitim öğretim yılı içinde hizmete girecek olan ilkokul - ortaokul binasının projelerini yapmış bulunmaktayız. Bunun da müjdesini İnegöl halkına vermek isteriz.                  

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.