Borsa ve kriptocular artık vergi ödeyecek!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Borsa ve kriptocular artık vergi ödeyecek!
#İnegöl | Haber Merkezi
01 Tem, 2024 / Pzt 14:05
1 dk okuma / 675 Kez Okundu
| | |

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı canlı yayında 'Kripto varlıkları vergi kapsamına alacağız. Belki bu pakette değil ancak bir sonraki pakette borsa kazançlarının da vergilendirilmesini çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı televizyon yayınında gündemdeki konulara ilişkin sorulara yanıt verdi. Kayıt dışıyla mücadelede geri adım atmayacaklarını belirten Bakan Şimşek kripto varlıklar ve borsa kazançlarının vergilendirilmesi için çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Kripto varlıkları vergi kapsamına alacağız. Belki bu pakette değil ancak bir sonraki pakette borsa kazançlarının da vergilendirilmesini çalışıyoruz.

VERGİ PAKETİNDE NELER VAR?

Bugünkü vergi paketinde ne var diye sorarsanız. Bizim süzgecimizden geçen, Çok uluslu şirketlerden asgari kurumlar vergisi Türkiye'de faaliyet gösteren tüm şirketlerden asgari kurumlar vergisi. Yap-işlet devret kapsamında yapılan firmaların vergi oranını kurumlar vergisinin üzerine çıkartmayı arzuluyoruz. Taslak çalışmamızda, bahşiş, moto kurye yok."

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.