Bu Bölgeye Yatırım Yapmayın

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bu Bölgeye Yatırım Yapmayın
12 Nis 2016 / Sal 19:44
/ 3.421 Kez Okundu
| |

Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Özgür Öztürk, İnegöl’ün Büyükşehir’e bağlanmasının ardından geçen 2 yılda İnegöl Belediyesi’nin çalışmalarını değerlendirdi.

Öztürk; “Saadet Partisi İnegöl Mahalli İdareler Başkanlığı olarak her zaman olduğu gibi gerçekçi kriterlerle yerel icraatları değerlendirmek, uyarıcı ve yol gösterici vazifemizi ifa etmek arzusundayız. İnegöl’ümüzün artık kronikleşmiş ve herkesçe bilinen sorunlarıyla ilgili her zaman bütüncül bakmanın önemini dile getirmiş, planlı ve koordinasyonlu hareket etmemenin önümüzde duran temel sorun olduğunu ifade etmişizdir. Ana başlıklar halinde bazı hususların değerlendirilmesine geçiyoruz” dedi.
ACİL KAVŞAĞINA DİKKAT
“Köy-Şehir-Büyükşehir üçgeninde işbirliği, iletişim ve koordinasyon hazırlık çalışmalarının tamamlandığı ifade edildiği halde, büyük bir kopukluğun olduğu gerçekleştirdiğimiz köy ziyaretlerimizde, şehir içi muhtar ziyaretlerimizde gün yüzüne çıkmaktadır” diyen Öztürk; “Gerekli tedbirler alınmazsa sorunların artarak devam edeceği aşikardır. Hatta maalesef halkımızın bir kısmı il olmayı, bizi bu sıkıntıdan kurtaracak biricik çare olarak görmektedir.Kavşakları daha yeni elden geçirmişken, yeni hastanenin acil tarafındaki kavşağı, acil çıkışına uyarlamak nedense gözden kaçıvermiştir”
KALDIRIMDAN ATMLERİ DE KALDIRIN
“Altyapı koordinasyonsuzluğuna bir de büyükşehir denklemi eklenmiştir. Caddelerimizdeki içme suyu borularındaki patlamalara dahi çok geç müdahale edilmektedir. Bununla ilgili, Saadet Partisi olarak Büyükşehir'den İnegöl için bir fen işleri ekibini hazır bekletmesini talep ediyoruz. Esnafların mallarını kaldırıma çıkarmasını engellenmesiyle, özellikle çocuklu bayan ve yaşlılarımızın rahat yürümesini temin ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Ancak kaldırımları işgal eden diğer unsurlarınbankamatikler, elektrik direkleri gibi görmezden gelinmesi esnafın tepkisini çekmiştir” dedi.
GÜZERGAH DEĞİŞMELİ
Hafif raylı sistem ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Öztürk; “Toplu taşımanın konforlu olması ve teşvik edici olması mevcut İnegöl şartları için gerekli bir durumdur. Büyükşehir belediyesinin yerel STK'larla istişare etmediği bir konu da İnegöl için düşünülen Hafif Raylı Sistem ve güzergahıdır. Alanyurt ve İnegöl'ü bağlayacak hattın Hükümet Meydanına kadar gelmesi sıkıntılı bir duruma yol açacaktır diye düşünüyoruz. Planlanan hat şu an için Mimar Sinan Bulvarı'nda sonlandırılmalıdır. Değil mi ki yapacak bütçemiz var; Mimar Sinan Bulvarı'na Yeni İnegöl hafif raylı sistem bağlantısı ilave edilmelidir. Böylece Yeni İnegöl'e de kısmi teşvik sağlanmış olur. Büyükşehir Bursa'da tramvay hattını dar ve çok işlek bölgelere götürerek trafiği olumsuz etkilemiştir. Aynı hatanın İnegöl’de tekrarlamasından endişe ediyoruz ve rica ediyoruz ki: Düşünülen hattın güzergahını tekrar gözden geçirin, tramvay yapmış olmak için yapılmasın, trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde yolun daralmasına sebep olmasın” diye konuştu.
ESKİ HASTANE YERİNE OTOPARK
Otopark ve altyapıyı da değerlendiren Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Özgür Öztürk, şöyle devam etti: “Trafik akışına yapılan küçük rötuşlar geçici bir rahatlama sağlasa da uzun vadede düşünürsek eski hastane binasının yerine, bir an önce otopark alanları yapılmalıdır diye düşünüyoruz. İnegöl halkı ve İnegöl'e gelen misafirler merkezdeki bu otoparka yönlendirilmelidir. Çünkü ana arterlerdeki yol içi parklanma ile 50 bin araca hizmet vermek artık mümkün değildir. Ve eğer hepimizin malum olduğu Atatürk Bulvarı gibi büyük caddelerde altyapı hattında tadilat önümüze geldiği zaman rezerv otopark alanı için en uygun bölge yine eski hastane bölgesidir. Bu anlamda büyükşehir belediyesiyle koordinasyonda zafiyet olmaması bu zorlu altyapı tadilat sürecini daha rahat atlatmamızı sağlayacaktır diye düşünüyoruz”
YERİ YANLIŞ
“Diğer taraftan şehrin merkezine hiçbir bahaneyle sosyal hizmet yapıları inşa edilmemelidir. Merkezdeki nüfus yeni İnegöl'e gitmez diye biz yatırımları hala eski İnegöl'e yapmamız kendi bindiğimiz dalı kesmeye benzemektedir. Örneklendirmemiz gerekirse yeni hastanenin yeri ne kadar yanlışsa, yaklaşık 15 milyon TL bütçe ayrılan Kültür Sanat Kongre vadisinin Kültür parktaki yeri de o kadar yanlıştır.Yeni asfaltlanan şehir içindeki yollarımız kısa sürede yine yamalı bohçaya dönüvermiştir. Bir taraftan vatandaştan dökülen asfaltın parası talep edilirken, diğer taraftan yolları tekrar bozulmaktadır. Böylece vatandaştan bu amaçla toplanan vergilerin yerini bulmadığı ve tekraren tahsil edildiği anlaşılmaktadır. Ayrıca dünya markası İnegöl mobilyamızın mutfağı, ağaç işleri sanayinin yolları perişan haldedir ve çözüm üretmede geciktiğimiz gerçeğiyle karşı karşıya kalmış bulunuyoruz”
ZEHİRLİ HAVA SOLUNUYOR
“Maalesef korktuğumuz yine başımıza gelmiştir. Hava kirliliğinin giderilmesi noktasında etkin bir adım atılmamıştır ve bu kış bol bol zehirli hava solunmuştur. Temiz havamıza sahip çıkma bilincine yönelik pek etkinlik yapılmadığını üzülerek görüyoruz.Oysa yerel seçimlerdeki çözüm önerimiz olan Kirli Havadan Temiz Havaya Geçiş Projesi hayata geçirilmiş olsaydı hak ettiğimiz temiz havaya kavuşmuş olabilirdik”
BOL BOL EĞLENCE
“Büyükşehire bağlandıktan sosyal belediyecilik yönümüz biraz daha gelişti. Bir takım takdir ettiğimiz konferanslar yanında, bol bol eğlence programı da tertip ettiniz; konserler, tiyatrolar vesaire. Kontrolden çıkınca Ramazan ayında dahi uygunsuz tiyatro gösterilerini gözden kaçırıverdiniz. Hatta bir yıl önce “buzlar çözülmeden” adlı bir tiyatro oyununda yüz kızartıcı sahnelerin olduğunu oyun oynandığı sırada fark ettiniz ve bazı seyircilerin salonu terk etmesine yol açtınız. Hassasiyet gerektiren bu konuyla ilgili ciddiyet bekliyoruz”
KÜLTÜR PARKA SAHİP ÇIKIN
“İnegöl'deki hukuk çevreleri özellikle uyuşturucu ve cinsel suçlardaki ürkütücü artıştan yakınıyorlar. Suç oranları polisiye tedbirlerle belli bir oranda azaltılabilir ancak belediyemiz öncülüğünde gençliğe daha çok önem verilmelidir. Bu manada öğrenciler için düzenlenen Çanakkale gezisini olumlu buluyoruz. Gençlik merkezlerine konuyla ilgili büyük sorumluluklar düştüğünü tekraren ifade etmek istiyoruz.Aynı şekilde ilçe halkının ailecek gezip dolaşacağı, aynı ortamı paylaşacağı yerler kısıtlıdır. Aile bireyleri gittikçe kendi kabuğuna çekiliyor, muhabbetler sanal ortamda yapılıyor ve aile bağları zayıflıyor. Belediyemiz öncülüğünde aile yapısını güçlendiren projelerinin biraz daha geliştirilmesini ve uygulanmasını öneriyoruz. Olumlu bulduğunuz aile, çevre ve internetle ilgili eğitici seminerler daha etkin ve geniş katılımlı ele alınmalıdır. Maalesef kültür parkımızdaki şahit olduğumuz nahoş hadiseler bu konudaki eksikliğimizin bir yansımasıdır. Diğer taraftan İnegöl'ümüzün güzel bir değeri olan Hikmet Şahin Kültür Parkı'na sahip çıkılmasını istiyoruz.Güvenlik ve temizlik yönündeki eksiklikler derhal giderilmelidir”
DERS ÇIKARILMAMIŞ
“İlçemizde meydana gelebilecek muhtemel hiçbir afete tam anlamıyla hazırlıklı değiliz. Depreme hazırlık anlamında arama-kurtarma ekiplerimiz ve ekipmanlarımız ilçe sathına yayılmış şekilde bir organizasyon olarak teşekkül ettirilmiş değil. Eski deprem araştırma komisyonun yeniden kurulması mevcut birikimlerin tekrar ele alınıp İnegöl’ümüz için gerekli adımların atılması gerektiğini tekrar hatırlatıyoruz.Ayrıca gördük ki; yoğun kar yağışından etkilenebilecek çatılarla ilgili çıkarılmış bir ders ve eylem planı hala yok.Hiç değilse bunların listesi çıkarılmalı alınacak önlemler belirlenmelidir.Hava kirliliğinden büyük afetlere kadar ortak akıl teşekkülü için, yine çözüm önerisi olarak sunduğumuz Mavi Masa İstişare ve Koordinasyon Projeleri bir an önce etkin şekilde hayata geçirilmelidir”
50 BİN METREKAREYLE SINIRLIYORUZ
“Kentsel Dönüşüme gerçek anlamdagirizgah bile yapamadık. İnegöl’ümüzde kayda değer bir dönüşüm eğer gündeme gelecekse bu altyapıyla birlikte olacaktır, dolayısıyla gerekli tedbirler alındığında kat artışı mümkün ve de kaçınılmazdır. Dolayısıyla belediyemiz bu konuda öncü adımları atmaktan, yerel anlamda teknik insanlarla ciddi istişareler yapmaktan çekinmemelidir. 6306 sayılı kanun (Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun) uyarınca kentsel dönüşümün kolaylıklarından faydalanabilmek için sorunlu bölgelerde alt sınır 15 bin metrekare olduğu halde, halen daha eski rakam olan 50 bin metrekareyle kendimizi sınırlıyoruz. Böylelikle inşaat sektörü ivme kazanabilir, ilçemizdeki kiralık daire bulma sıkıntısında belli bir rahatlama olabilir hem de en önemlisi riskli yapılardan kurtulabiliriz.Daha önceden de ifade ettiğimiz gibi, ana gayemiz altyapısından otoparkına, yeşil alanından kanalizasyonuna kadar her türlü problemin çözümü olmalıdır. Dolayısıyla adım adım bu çerçevede hareket edilmeli ve Yeni İnegöl projesi bu işin payandası haline getirilmelidir”
BAZ İSTASYONUNA SES ÇIKARMAYACAK MIYIZ?
“Hayata geçireceğimiz büyük projeler Büyükşehir desteğiyle yapılabilir boyuta gelmiştir. Bu manada Büyükşehir Belediyesi'nin tam bir uyum ve koordinasyon içinde ilçe belediyelerle birlikte hareket etmesi gerektiği elzemdir.İnegöl Belediyemiz işin kolayına kaçıp kontrolü tamamen Büyükşehir'e kaptırmamalı, yakın bir gelecekte il olacakmış gibi kendi rotasını çizmeye devam etmelidir. Hata yapan Büyükşehir bile olsa bunu ifade etmekten ve doğruları savunmaktan geri durmamalıdır. Somut örnek verecek olursak; şehrin belli noktalarına adeta oldu bittiye getirilerek kurulan bazistasyon kuleleriyle ilgili yetkimiz dışında diye sessiz mi kalacaksınız? Neticede Büyükşehir bizden aldığı paralarla bize yatırım yapmış olacaktır.Yine diyoruz ki; Milli Görüş her durum ve şartta İnegöl'ümüze değer katmaya, maddi ve manevi sorunlarımıza çözüm üretmeye devam edecektir”
ÜÇGENİN İÇİNE YATIRIM YAPMAYIN
İnegöl’ün üçgen şeklinde bölündüğünü söyleyen Özgür Öztürk, “ Bu üçgenin bir ucu Özdilek Kavşağı, diğer ucu yeni hastane binası ve diğer ucu da Kültürpark. Yapılan yatırımların, sosyal tesislerin ve cazibesi olan yapıların bu üçgenin içerisinde yoğunluk kazandığını görüyoruz. Bu üçgenin içinde Otogar, AVM, yen, hastane, stat, kültürpark, kuyumcular çarşısı gibi yapılar var. Biz bu üçgenin içine yatırım yapmaya devam edersek, daha fazla araç ve insanın buraya gelmesi ve trafiğin daha fazla sıkışması anlamına gelmektedir. Bunun tedbirlerinin çok daha önceden alınması gerekirken hala daha önlem alınmıyor. Yıkılan kültür sarayının yerine yeni bir yapı kültür parka yapılacak. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Bu üçgene daha fazla yoğunluk kazandıracak yapıların yapılmamasını istiyoruz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.