Bugün Ülkücülük Yapmak Çok Kolay

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bugün Ülkücülük Yapmak Çok Kolay
 :
/ 1.255 Kez Okundu
| |

İnegöl Ülkü Ocakları’nın iftar programında genç ülkücülere seslenen MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş, Ülkücü hareketin kurulduğu yılları ve 1980’li dönemleri hatırlatarak, bugün ülkücülük, particilik yapmanın kolay olduğunu söyledi.

İnegöl Ülkü Ocakları tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programı, Cumartesi akşamı Kuğulu Parkta yapıldı. İftar programına; Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş, MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya ile yaklaşık 350 dernek üyesi katıldı.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Bayram, Türk milletine zarar gelmesin diye açılan bu yolda bugün yüz binlerce ülkücü gencin yürüdüğünü belirterek; “Sizin verdiğiniz mücadelenin devamını getirebilmek için kararlı adımlar atmaktadır. 12 Eylül öncesi sizlerin iman ateşi ile yaktığınız ocak ateşini bugün ülkücü gençler söndürmemek ve söndürmek isteyenlere de karşı koymak için yemin etmiş ve yeminlerinin gereğini yerine getirmenin heyecanını yaşamaktadırlar. Tüm İslam davası uğruna 5 binden fazla ülküdaşını şehit vermiş, zindanları taş medreseye çevirmiş olan sizlerden biz gençlerin öğreneceği çok şey vardır. Milletini sevmenin bedelini sehpalarda ödemiş olan ülkücülerin varlığı bugün bir takım çevreleri rahatsız etse de, bu rahatsızlık Türk’ün son vatanı var oldukça devam edecektir. Sizleri örnek alarak yetişen ülkücü gençler bundan böyle de sizleri örnek almaya devam edecektir. Başbuğ Alparslan Türkeş’in ülkücüler ipeğe sarılmış çeliktir sözünden de anlaşılacağı üzere Türk İslam ülkücüleri yılmaz ve yıkılmaz bir inanca sahiptirler. Allah imanımızı ve mücadelemizi daim kılsın. Bu duygu ve düşünceler ile başta merhum başbuğumuz Alparslan Türkeş ve rahmet-i rahmana kavuşmuş, tüm ülkücü şehitlerimizi rahmet ile yâd ediyor her birinden ayrı ayrı Allah razı olsun diyoruz” dedi.

Ülkü abidelerinin geleneksel iftar yemeğinin davasına sıkı sıkı sarılan ülkücüleri senede bir kere de olsa bir araya getirmesinin yanı sıra, Türk düşmanlarının da hevesini kursağında bırakıp, ülkücü düşmanlarına da rahatsızlık verdiğini iyi bildiklerini kaydeden Uğur Bayram, “Bu güzel iftarın gerçekleşmesinde emeği geçen İrfan Özsargın, Şafak Koç, Hüseyin Yiğit, Niyazi Zambak, Gökmen Karabağlı, Atilla Lale, İrfan Kocabıyık ve Emrah Sazil’e teşekkür ediyoruz. Allah Türk’ü korusun ve yüceltsin” diye konuştu.

MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş da programda bir konuşma yaptı. “Toprağın altında şehitleriyle, üstünde sizin gibi değerli yiğitleri ile varlık mücadelesini sürdüren bu hareketin yüce Allah’ın takdiri ile bizlerin gayreti ile özellikle ülkemizin şu günlerde gelmiş olduğu durum göz önüne alındığında başarılı olmak gibi bir mecburiyeti hep beraber hissediyoruz” diyen Toktaş, “Tersi Selahattin Ballı şehidimiz, 30 Temmuz 1980’de şehit olmuş. Bugün yaşasa 65 yaşında olacaktı. O günkü şartlarda gençlerin oluşturduğu bu hareket, bugün öyle bir noktaya geldi ki birçoğumuz Türk-İslam ülküsünü benimsettiğimiz çocuklarımızla bu tip organizasyonlarda bir arada bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Toktaş, “Bu hareketin sizlere çok ciddi anlamda minnet borcu olduğunu biliyorum. Bazen diyorlar, bugünlerde ülkücülük yapmak ne kadar kolay diye. Doğru diyorlar. Bugün bizim yaptığımız ülkücülük, particilik gerçekten kolay. Neye göre kolay, o günkü şartlara göre kolay. İl Başkanı oluyor, çok yakında şehit edileceğini bilerek. İlçe başkanı oluyor, ne zaman nereden bir kurşun geleceğini bilmeyerek. Onun için sizlerin tecrübesi, genç kardeşlerimizin dinamikliği inşallah bu hareketi başarıya taşımak zorunda. Türk kimliğinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir dönemdeyiz. Bunlar siyaset değil” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.