CHP'den Bayrak Tepkisi: 'Kurallar Eşit Uygulanmalı!'

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Mar 2024 / Pzt 11:18
/ 1.075 Kez Okundu
| |

CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, ilçe seçim kurulunun pankart ve afiş yasağına uymayan AK Parti'ye tepki gösterdi. Şahin, 'Kurallar tüm partiler için eşit olmalı' dedi.

CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Yaklaşık bir hafta önce ilçe seçim kurulu başkanı tüm partilerin ilçe başkanlarını toplantıya çağırmıştı. Bu toplantıda şu denildi, kavşaklara meydanlara pankartlama afiş çalışması yapılmayacak demişti. Bende buna hay hay dedim. Bu tür çevre kirliliği yaratacak her hangi bir pankartlama afişlemenin yapılmayacağı konusunda taraf olacağımızı belirttik.
Gelin görün ki bugün özellikle iktidar partisi tüm kavşakların kamuya ait olan alanları bayraklarla donatmış durumda. Peki bu kural tanımamazlık karşısında hiçbir yaptırım olmazken, bizim yaptığımız 40-50 afiş meydanlardan söküldü ve hemen akabinde bu bayraklamanın yapılmasına ilçe seçim başkanlığı neden sessiz kalıyor.
Burada kurallar yasalar tüm partilere eşit olması gerekmiyor mu? İlçe seçim kurulu en kısa sürede bu bayrakları yerinden kaldırması gerekiyor. Bizim bayraklar bizzat zabıta tarafından kaldırılırken, diğer partilerinde bayrakları zabıta tarafından kaldırılırken, iktidar partisi tamamen her tarafı gördüğünüz gibi bayraklarla donatıyor.
Eğer bayrak asmak serbestse bize de serbest deselerdi bizde kendi imkanımız dahilinde her tarafı bayrak yapardık. Bir partiye tölerans geçilirken, diğer partiye bunun yapılmamasını nasıl tarif edeceğiz.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.