Çöken Merpa’nın Bilirkişi Raporu Açıklandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çöken Merpa’nın Bilirkişi Raporu Açıklandı
 :
/ 3.352 Kez Okundu
| |

Başkan Aktaş, encümen üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında MERPA’daki çökmeyle ilgili bilirkişi raporunu açıkladı.

Aktaş, yaptığı açıklamada; “31 Aralık 2014 gecesi maalesef MERPA Pazaryerindeki çökmeyle büyük bir acı yaşamıştık. En büyük tesellimiz herhangi bir can kaybının olmamasıydı. Bu arada gerekli tespitler yapıldı. Yer kısa sürede temizlendi. Büyükşehir’in de projesi ile kısa zamanda inşaatına başlayacağız” dedi.

Konu ile ilgili birçok eleştiri yapıldığını kaydeden Aktaş; “İhmaller konuşuldu. Suçlamalar yapıldı. O günlerdeki ciddi kar yağışı değerlendirildi. Hukuki bir konuydu. Biz de gerekli müracaatımızı yaptık. Bağımsız 4 bilirkişi 1.Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından atandı. Yapılan incelemeler sonucunda mahkemeye sunulan bilirkişi raporunu sunmak istiyorum” “Yapılan keşif sonucunda pazaryerinin meteoroloji verilerine göre, İnegöl için ön görülen 63 kg/ m2 kar yükü baz alınarak 75 kg/ m2' ye göre yapıldığı fakat olay günü Meteoroloji verilerine göre kar yağışının 95 kg/m2 olduğu tespit edilmiştir. Binasının çatısının kademeli olması nedeniyle aşırı kar nedeniyle çökmüştür” dedi. 3,5 milyon TL’lik hasar olduğuna vurgu yapan Aktaş; “Bu hasar için AFAD’a başvurduk. Bilirkişi raporundan da anlaşılacağı üzere aşırı kar yağışı nedeniyle olduğu ortaya çıkmıştır. Yapımla ilgili ufak tefek değişikliklerin binanın çatısının çökmesine sebep olmadığı da raporda ifade edilmiştir”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.