Davullu Zurnalı Filistin’e Yardım!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Davullu Zurnalı Filistin’e Yardım!
 :
/ 803 Kez Okundu
| |

Gazze,Suriye, Irak, Doğu Türkistan daha bir çok İslam coğrafyasında kan göz yaşı zulüm devam ederken, Posoflar derneği tarafından düzenlenen seyran şenliklerinde iptali veya ertelenmesi bekleyen kamuoyu aynı hassasiyeti görmedi

İslam coğrafyasında, Çin Uygur Türklerine, Siyonist İsrail,  Mazlum Filistin halkına, zalim Esat kendi halkına, Müslüman’ım diye geçinen İŞİD Müslümanları hunlarca katlederken İslam ailemin de bu katliamlara en büyük tepki Türkiye’den geldi
Bu saldırıların ardından Türkiye sokağa döküldü. Müslümanların kastedilmesinin ardından Türkiye genelinde birçok belediye sivil toplum kuruluşu dernekler yapacakları etkinlikleri iptal etmeye başladı
Geçen yıllara göre İnegöl belediyesi bu kez erken davranarak yapacakları şenlikleri iptal etme kararı aldı
Belediyenin ardından Bosna Hersek dernek başkanı Mahmut Demirtaş’ta bir basın toplantısı düzenleyerek geleneksel hale getirdikleri Pita şenliklerini bu yıl yapmama kararı aldıkları açıklamıştı.
Daha sonra Kafkas folklor dernek başkanı Ömer Faruk Demirtaş’ta dernek binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek yapacakları şenlikleri erteleme kararı aldıkları açıklamıştı.
Rumeli Derneği başkanı Salim Kaplan geleneksel olarak düzenledikleri PETLA şenliklerini Filistin’de yaşanan katlim nedeniyle iptal ettiklerini duyurmuştu.
Son olarak Ahıskalılar Derneği tarafından yaklaşık 4 yıldır düzenlenen ve artık geleneksel halle getirilen hılkal şenlikleri de iptal edildi.
Birçok kurum dernek programlarını iptal ederken Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Seyran şenliklerinin de iptal veya erteleneceği beklenirken dernek yönetimi, şenlikleri Gazze’ye yardım amacıyla yapacaklarını duyurdular
Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde gerçekleştirilen şenliklerde konuşmalarda Müslümanlara yapılan katliamlar kınandı Müslümanlar için dualar yapıldı. İslam coğrafyası kan ağlarken ilerleyen saatte şenlik yerini davullu zurnalı eğlenceye bırakması ise kamuoyunun da tepkisini çekti.
Bir yanda afişte Filistin’de yapılan zulmü görüntüleyen resim  ve bağış kutusu yer alırken diğer yanda davullarla zurnalarla halay devam etti. 
 
SEYRANI BURUK GEÇİRİYORUZ 
İnegöl Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Yurdaer Ekici, “Seyranı içimiz buruk olarak gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayını ve bayramını da mutluluk içerisinde geçirdik diyemiyorum. Çünkü Gazze’de yaşanan katliam hepimizi çok üzdü. Gazze için dualar ettik. Müslümanlar her şeyin en iyisine layıktır. Müslümanlara bu zulmü yapanların, aynısını kendilerinin de görmesini yüce Allah’tan istiyoruz. Bu şartlar altında seyran yapmamız mümkün olmazdı, ama biz de istişarelerde bulunduk ve bu seyranı Gazze için yapmaya karar verdik” dedi. Posoflular, Gazze’ye yardım için sahne önüne konulan yardım sandığına gün boyunca para attı. Yardım kampanyasına çocuklar da harçlıkları ile destek verdi. Şenlikte sahne alan mahalli şarkıcıların söylediği türkülerle Posoflular akşam saatlerine kadar eğlendi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.