Eğitim Bir-Sen: Öğretmenlik meslek kanunu bir ihtiyaç haline gelmiştir

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Eğitim Bir-Sen: Öğretmenlik meslek kanunu bir ihtiyaç haline gelmiştir
27 Ara 2018 / Per 17:20
/ 13.450 Kez Okundu
| |

Eğitim-Bir-Sen İnegöl ilçe Başkanı Sinan Aktaş, öğretmenlik mesleğini düzenleyecek bir kanuna ihtiyaç olduğunu söyleyerek, sendika olarak önerilerini açıkladı.

Eğitim Bir-Sen İnegöl ilçe Başkanı Sinan Aktaş, öğretmenlik mesleğini düzenleyecek bir kanuna ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Şube olarak İnegöl’de, genel merkez olarak Türkiye’de yetkili sendika olan Eğitim Bir-Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na dair önerilerini açıkladı. İnegöl ilçe Başkanı Sinan Aktaş, eğitimin insanların birbirleriyle ilişki, iletişim ve etkileşimlerinden beslenen, aklî süreçlerin hâkim olduğu ve ahlakî sonuçların hedef alındığı faaliyetler bütünü olduğuna dikkat çekti. Söz konusu faaliyetlerin tarihin her döneminde önemini koruduğunu hatırlatan Aktaş, “Öğretmenlerin şuur sermayesini artıran, bilgi haznesini büyüten, idrak zeminini güçlendiren, olaya ya da olguya dâir hikmeti keşfetmeye dönük eylemleriyle beşerin insanlaşması ve ferdin uzmanlaşması yolculuğunun rehberi olarak kabul edilmesi gerekiyor” dedi.

Resmî özel öğretim kurumu ayrımı yapılmaksızın bütün öğretmenleri kapsayacak, öğretmenlik mesleğinin bütün boyutlarını ele alacak bir kanunî düzenlemeye ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Başkan Sinan Aktaş, “Bu konu öğretmenler, sendikalar, siyasi partiler ve son yıllarda Millî Eğitim Bakanlığı tarafından sık sık dile getiriliyor. Öğretmenlik mesleğini düzenleyecek bir kanuna ihtiyaç olduğu konusunda toplumda ve eğitimin paydaşları arasında bir mutabakat var” diye konuştu.

KANUN ÖLÜ DOĞMASIN

Mevcut Devlet Memurları Kanunu, Millî Eğitim Temel Kanunu, İlköğretim ve Eğitim Kanunu ve 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gibi yasal metinlerde öğretmenlerin statü, hak, yetki, görev ve sorumluluklarını düzenleyen hükümler bulunduğunu da hatırlatan Sinan Aktaş, “Öğretmenliğin bir kariyer mesleği, yöneticiliğin profesyonel bir meslek olarak değerlendirilmesi ve meslekî standartlara kavuşturulması isteniliyor ise özel bir meslek kanunu çıkarılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Eğitim Bir-Sen olarak, söz konusu hazırlık geliştirme çalışmalarına katkıda bulunmak maksadıyla bir çalışma hazırladıklarını belirten Aktaş, “Biz Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun öğretmene destek kanunu olarak tanımlamasını sağlayacak şekilde yürürlüğe girmesini istiyoruz. Kanun ancak bu şekilde ölü doğma riskinden kurtulur, haklı talepleri ve beklentileri karşılayabilir. Bütün bunlar için eğitim paydaşlarının katkısına ve katılımına fırsat verilmelidir” diyerek sözlerini noktaladı. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.