Elektrik faturalarında tepki çeken uygulamada geri adım

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Elektrik faturalarında tepki çeken uygulamada geri adım
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Ara 2020 / Pzt 15:15
/ 8.159 Kez Okundu
| |

Elektrik dağıtım şirketleri; bağış, sponsorluk, reklam ve tanıtım giderleri, ceza giderleri, temsil ve ağırlama giderleri, ilan giderleri, dernek aidat giderlerini gibi masraflar faturaya yansıtılacaktı. Kamuoyunda oluşan tepkinin ardından geri adım atıldı.

Pandemi ve ekonomik kriz yüzünden işsiz kalan, geliri düşen vatandaş elektrik faturasını ödemekte zorluk yaşarken, elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi keyfi giderlerinin faturalara eklenmesi yönünde karar alınmıştı.
Alınan karara göre, elektrik dağıtım şirketlerinin yıl içinde yaptıkları temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, verdikleri ilanların giderleri gibi tüketiciyi ilgilendirmeyen birçok harcama vatandaşın ödediği elektrik faturalarına yansıtılacaktı.

EPDK AÇIKLAMA YAPTI
Kamuoyunda oluşan tepkiler sonrası EPDK yaptığı açıklama bağış, sponsorluk, reklam ve tanıtım giderleri, ceza giderleri, temsil ve ağırlama giderleri, ilan giderleri, dernek aidat giderlerini gibi masrafların artık tarifelerde yer almayacağı belirtildi.

NE KADAR HİZMET O KADAR KAZANÇ
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz “Yeni dönemde öncelik tüketicilerimize kaliteli hizmet sunma üzerine. Dağıtım şirketleri kaliteli hizmet sunduğu ölçüde gelir kazanacak. Tüketiciyi üzen, kaliteli hizmet vermeyen ise gelir kaybına uğrayacak” dedi.

FATURALARDA YER ALMAYACAK
EPDK’nın aldığı yeni kararla; ilgili hüküm kaldırılmış oldu. Artık tarifede bağış, sponsorluk ve reklam ve tanıtım giderleri, ceza giderleri, temsil ve ağırlama giderleri, ilan giderleri, dernek aidat giderleri yer almayacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.