Erdoğan KDV indirimini açıkladı! Market fiyatları ucuzlayacak mı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Erdoğan KDV indirimini açıkladı! Market fiyatları ucuzlayacak mı?
#İnegöl | Haber Merkezi
12 Şub 2022 / Cmt 20:03
/ 21.128 Kez Okundu
| |

Cuöhurbaşkanı Erdoğan’ın temel gıda fiyatlarında alınan KDV’nin düşürüldüğüne yönelik açıklamaları sonrası market fiyatlarının düşecek mi sorusu gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni ekonomi destek paketinin açıklandığı toplantıya video konferans yöntemiyle katılarak "Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz"  diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan temel gıda ürünlerine yönelik verginin yüzde 8’den yüzde 1’e indirildiğini duyururken herkesin aklına Market fiyatları ucuzlayacak mı? sorusu geldi. Bu kritik ve merak edilen soruya Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken cevap verdi.

Yeniçağ gazetesine konuşan TESK Genel Başkanı Palandöken, Erdoğan’ın açıkladığı bu indirimin aslında sadece temel gıda ürünlerinde değil bütün ürünlerde olmasını söylerken Diyelim yumurta aldın bunda KDV yüzde 1 olacak ancak salam sosis aldın bunda KDV yüzde 18. Bizim talebimizin tüm ürünlerde vatandaşa yansıyacak şekilde biraz daha fedakarlık. Çünkü ülkemizde yüksek enflasyon var.” dedi.

KDV İNDİRİMİ MARKET FİYATLARINA YANSIYACAK MI?

Erdoğan’ın açıklamalarıyla yüzde 8’den yüzde 1’e inen temel gıda fiyatlarındaki indirimin fiyatlara yansımasının zaman alacağını belirten Palandöken “İndirimin etiket fiyatlarına yansıması ancak sektörün de fedakarlık göstererek indirime gitmesiyle sağlanacaktır. Örneğin sektör derse ki biz de yüzde 7 indirime gidiyoruz. Yüzde 7+7 14 yapar, bu da tamam tamamlanır ve piyasalar yüzde 15’lik bir ucuzluğu görür. Ancak sektörün indirime gitmesi zaman alır. Ama şu anlık alış veriş yaptığın noktada sen nihai tüketici olarak aldığın ürününü KDV’sinin düşük olduğunu göreceksin. Ancak diyelim 100 liralık kümülatif ürün aldın, bunların tamamında yüzde 1’i göremeyeceksin. O farklı olacak ama yüzde 7’yi net göreceksin” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.