Ertuğrul Gazi Derneği’nden muhteşem final

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ertuğrul Gazi Derneği’nden muhteşem final
30 Haz 2018 / Cmt 00:37
/ 2.140 Kez Okundu
| |

?Ertuğrul Gazi Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından 20.si düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve İnegöl Şenlikleri, amfi tiyatroda yapılan halk dansları gösterisi ile son buldu.

İnegöl Ertuğrul Gazi Dernek Başkanı Mehmet Erim "20. yıla özel bir program olmasını istedik. Bununla alakalı çalışmalar yaptık. Dolu dolu bir bu günlük program icra ettik. Aksakallılar tarafınan İnegöl beyi seçildim, bu konuda Aksakallılar meclis başkanı Mustafa Çapa'ya teşekkür ederim. Benim için süpriz bir gelişme oldu. Bugün burada derneğimizin kıymetli eski başkanlarıda buradan. 2001 yılında Ferece'de  yaptığımız şölen 28 şubat dönemine denk gelmişti.  Şölende hocamız yaptığı dua nedeniyle  Süleyman Yavuz başkanımız Devlet Güvenlik Mahkemesi(DGM)'de yargılanmıştı. Önce dernekleşmiştik daha sonra federasyon kurduk yetmedi konfederasyon kurduk. Konfederasyon başkanımız FETÖ'nün elindeki öğrencileri çekip almamız lazım ifadesini kurmuştu. Bu söylemden 2 gün sonra Ergenekon davasından yargılanmıştı."

Ertuğrulgazi Dernekleri Federasyonu Başkanı Nihat Kula "Ülkemiz çok kritik bi seçim atmosferinden geçti. Ertuğrulgazi Dernekleri Federasyonu herhangi siyasi farklılıkları bir araya topladı. Bizim Türkiye genelinde yaklaşık 850 derneğimiz bulunmakta. Bu dernekler senede bir kez toy kurmak için kurulmadı. Bu dernekler Türk tarihinin yansıtılması için kuruldu. Bu dönemlerde çok ciddi badireler atlattık. Çektiğimiz çileler şerbet gibi geldi. Müslüman Türk gibi yaşayan güçlü Türkiye hayalimiz var. Bizler çağ açıp çağ kapayan bir nesiliz. Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunların farkındayız. Gün gelir Bayırbucak'ta gün gelir Cerablus'tayız.  Biz bir STK'yız  bizim ocağımızın dumanında sevgi var, kardeşlik var bu çocuklara sahip çıkalım" dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban "Bu program bir güne sığdı ama dolu dolu yapıldı. Akşam yürüyüş gerçekleştirildi. Değerlerimizin farkına varmak zorundayız. Gücümüz geçmişimizden geliyor, bu gücümüzü gelecek nesillerimize aktarmak zorundayız. Bu güzel programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm yöneticileri kutluyorum" ifadelerini kullandı.
İnegöl Kaymakamı Ali Akça "Bugün Osmanlı'nın ilk şehidi olan Baykoca kabri başında anıldı. İnegöl'ün fatihi Turgutalp kabri başında anıldı. Samsa Çavuş kabri başında anıldı. Manevi liderlerinden geyikli baba kabri başında dualarla anıldı. Tarihimizi hatırlamak sahip çıkmak önemlidir. Bu gücümüzü yarınlarımıza sağlam taşımak zorundayız. Türkiye bir cumhuriyettir aynı zamanda Türkiye Osmanlı'dır aynı zamanda Selçukludur. Türkiye dünüyle bugünüyle bir bütündür. Dumanında sevgi , kardeşlik olan tüm yapılanmaların başımızın üstünde yeri vardır" dedi.
Yapılan konuşmalarının ardından halk dansları gösterisi ile program son buldu.
Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gazali Şen, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.