Fırınlara Ramazan Denetimi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Fırınlara Ramazan Denetimi
09 Haz 2016 / Per 18:39
/ 274 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri, Ramazan ayında halk sağlığına yönelik tehditleri azaltmak, vatandaşların hijyenik ortamda, güvenilir bir şekilde pide ve ekmeklerini almaları için ilçede faaliyet gösteren 63 fırına yönelik denetim gerçekleştirdi.

30 Mayıs ile 8 Haziran tarihleri arasında 9 farklı ekiple gerçekleştirilen denetimlerde 9 iş yerine yasal işlem uygulandı. Denetimlerde bazı fırınlarda küçük eksiliklere rastlanırken, fırınların büyük çoğunluğunun kurallara tam anlamıyla uyduğu gözlendi.

 

“Halk Sağlığı birinci önceliğimizdir” diyen Başkan Yardımcısı Alper Taban; “İnegöl Belediyesi olarak halk sağlığına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda çeşitli sektörlere yönelik işletmeleri sürekli denetim altında tutuyoruz. Bu denetlemelerdeki amacımız; vatandaşların hijyenik ortamlarda ve güven içerisinde ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamaktır. Gıda üretimi yapan işyerlerinin şartlara uygunluğunu denetlemek ve halk sağlığını olumsuz etkileyebilecek işyerlerinin faaliyetlerini kontrol altında tutmak için titizlikle çaba gösteriyoruz” dedi.

 

İlçede faaliyet gösteren tüm esnaflara yönelik bu tür denetimlerin rutin olarak yapıldığına dikkat çeken Taban; “İlçemizde bulunan 63 fırına yönelik gerçekleştirilen denetimlerde etiket, eksik gramaj ve işyeri genel temizliği kontrol edildi. Denetimlerde 9 fırına eksik gramajdan dolayı yasal işlem yapılmış ve bu fırınlarda tespit edilen gramajı eksik 180 ekmek ekiplerimiz tarafından toplanmıştır. Toplanan bu ekmekler ise Huzurevi Müdürlüğümüze teslim edilmiştir” şeklinde konuştu.

 

Taban ayrıca hijyen şartlarına uygun olarak üretim yapan ve kurallara uygun olarak çalışan işletme sahipleri ile çalışanlarına teşekkür etti.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.