Fiyatlar Makul
09 Ağu 2017 / Çar 18:24
/ 5.570 Kez Okundu
| |

İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, yerli ürün hasadının başlamasıyla ürünlerin bollaştığını ve fiyatların makul seviyelere ulaştığını söyledi.

Alanyurt Salı Pazarı’nda piyasayı değerlendiren İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, “Tüm yerli ürünler şuanda çıkmış durumda. Tüm fiyatlar artık taban yaptı. Ulusal kanallarda gördüğümüz gibi yüksek fiyatlar 1 ay önceki boşluktaydı, Yenişehir’de hasat başlamamıştı. Antalya’da bitmişti. O arada fiyatlar yükseldi. Enflasyonu bununla ölçüyorlar. Bu, fabrikada kapalı alanda yetişmiyor. Zaman zaman dolu yağıyor, yağmur yağıyor. Kırmızıbiberin fiyatının düşeceğini zannetmiyorum. İnsanlar nasıl salça yapacaklar bilmiyoruz. Şuanda 3,5-4 lira. Bunun 2,5-3 liradan aşağı düşeceğini zannetmiyorum. Karacabey’i, Kemalpaşa’yı, Çanakkale’yi dolu etkiledi. Burada ürünler zarar gördü. Dolu vurmayan yerlerde fiyatlar yüksek oldu. Şeftalinin yoğun olduğu zamandayız. 2-2,5 liraya kadar şeftali bulabiliyorsunuz. 2-3 sene önce insanlar şeftaliyi toptan fiyat olarak bu fiyata satıyordu. Şuan bir bolluk var. Sebze fiyatları 1,5-2 lira civarında. Domates 1-1,5 lira. Karpuz 75 kuruş-1 lira. Yerli ürünler çıkınca her şey bollaştı. Salça işi bayramdan sonra başlar, havanın serinlemesi beklenir, biber ve domateslerin bollaşması beklenir. Salçalık domatesler şuanda 1 liraya satılıyor.”

 

ÜRÜNLER PAZARA UÇARAK GELMİYOR

“Ucuz olduğu zaman köylü isyan ediyor, pahalı olduğu zaman tüketici isyan ediyor. Bir orta karar bulamadık. Tarlada 1 lira pazarda 4 lira deniyor. Mazotun litresi 5 lira oldu. İşçinin yevmiyesi 65-70 lira. Bu ürün tarladan kopuk uçarak gelmiyor, toplarken masrafı oluyor gelirken masrafı oluyor. Enflasyon bununla ölçülmemeli. Hava şartlarından dolayı kimi zaman alçalmalar, yükselmeler oluyor. Pazar günü İnegöl’de bir şey yoktu ama Eskişehir’de müthiş yağmur vardı. Oradan buraya bir sürü ürün geliyor. Bir yağmur yağdığında fiyatlar etkileniyor. Piyasa hava şartlarıyla ilgili, günü gününü tutmuyor ama genelde fiyatlar düşük” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.