Gelecek Eğitimde, Eğitim ‘Okyanus’ta

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gelecek Eğitimde, Eğitim ‘Okyanus’ta
29 Ağu 2017 / Sal 18:06
/ 3.440 Kez Okundu
| |

İnegöl Okyanus Koleji, 2016/2017 eğitim öğretim yılında Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi olarak hizmet vermeye başladı. “Amacımız; ülke adına iyi bir insan, milli, manevi, ahlaki değerlere bağlı iyi bir yurttaş, iki yabancı dili en iyi şekilde konuşabilen iyi bir dünya insanı yetiştirmek” diyen Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Baştürk, 2017-2018 eğitim öğretim yılıyla birlikte Okyanus Fen Lisesi’ni de İnegöl’e kazandırdıklarını kaydetti.

İNEGÖL OKYANUS KOLEJİ’NİN KURULUŞ HİKAYESİNİ PAYLAŞIR MISINIZ?

Okyanus Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Okyanus Kolejleri kurucusu Orhan Özbey, 1979 yılında Kültür Dershanesi’nin kuruluşu ile eğitim camiasına giriş yaptı. 2004 yılında Okyanus Koleji’nin kuruluşu ile özel okul sektörüne adım attı. Okyanus Holding’in bir parçası olan Okyanus Kolejleri, eğitim sektöründeki faaliyetine 2004 yılında, Avcılar Kampüsü ile başladı. 2016 Ocak ayı itibariyle İnegöl Kampüsümüz kuruluş işlemlerine başlamış olup, 2016/2017 eğitim öğretim yılında Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. 13 000 m2 alan içerisinde bulunan 50 derslikli ve diğer müştemilatlarıyla İnegöl eğitimine değer katmak amacıyla İnegöl Okyanus Koleji Mehmet Baştürk, Fahrettin Baykan, Erdoğan Kızmaz ve Şaban Filiz tarafından kurulmuştur. Kampüsümüz Anaokulu İlkokul, Ortaokul ve Anadolu ve Fen Lisesi eğitim binası, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, konferans salonu, voleybol, basketbol ve futbol sahaları, anaokulu kapalı/açık oyun bahçeleri ve yeşil alanları ile 2016/2017 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlamıştır.

inegolonline.com/ haber_diger/8a529fb1-efe5-4614-9b3e-995aad94d366.jpg" />

ŞEHİR DIŞINDA BİR KAMPÜSÜNÜZ VAR. ŞEHRİN DIŞINDA OLMANIN AVANTAJLARI NELER?

İnegöl Okyanus Koleji İlçe merkezine 2 Km mesafede öğrencilerimizi dinlendiren,  doğa ile iç içe nezih bir ortamda Deydinler mahallesinde bulunmaktadır. Şehrin gürültüsünden ve kirli havasından uzakta, meyve bahçelerinin arasında, yemyeşil bir ortamdadır.

GEÇEN BİR YILDA OKYANUS KOLEJLERİ NE TÜR BAŞARILAR ELDE ETTİ?

2016/2017 eğitim öğretim yılında eğitime yeni başlayan 43 8. Sınıf öğrencilerimiz dönem başındaki hazır bulunuşluklarına oranla dönem sonunda elde edilen TEOG netlerinde %68 artış göstermiştir. Yine 38 12. Sınıf öğrencimizin YGS ve LYS sınavlarında %72 oranında başarıları artmış olup, lise öğrencilerimizden Oğuzhan Özcan LYS sınavında İlçe 1. si, Türkiye 151. si olarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

İlçemizde ortaokullar arasında düzenlenen İNEMATO matematik olimpiyatlarında okulumuz toplam 12 madalya , yine ilçemizde ortaokul 5. Sınıflar arasında düzenlenen kitap okuma yarışmasında 2 öğrencimiz altın madalya ve 1 öğrencimiz gümüş madalya alarak bizleri onurlandırmıştır. Dünya çapında düzenlenen New Jersey Üniversitesi’nin Matematik Olimpiyatlarında 2 öğrencimiz Dünya 2.si olmuştur. Bu başarılarından dolayı New Jersey Üniversitesi’nde bir haftalık eğitim kampı kazanmışlardır. Orman haftasında düzenlenen “Orman” konulu şiir yazma yarışmasında 1 öğrencimiz ilçe birincisi olup altın madalya kazanmıştır. Dünya Posta Birliği tarafından 46. sı düzenlenen “Uluslararası  Mektup Yazma” yarışmasında bir öğrencimiz ilimizi Türkiye finallerinde başarıyla temsil etmiştir. TÜBİTAK destekli OBİT Bilim Fuarında 2 ortaokul öğrencilerimizin projesi ve 1 lise öğrencilerimizin projesi finalde yarışmaya hak kazanmıştır.

Spor alanın da Genç Kızlar Futsal takımımız ilçemizi il turnuvasında temsil ettiler. Bursa Büyükşehir Belediyesi Okul Sporları etkinlikleri kapsamında düzenlenen Masa Tenisi turnuvasında 1 öğrencimiz ilçe ve daha sonrasında il birincisi olmuştur.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından belirlenen uzman eğiticiler tarafından okulumuzun özel satraç sınıfında satranç eğitimi verilmektedir. Go Maker Atölyemizde öğretmenlerimiz tarafından kodlama ve yazılım dersi verilerek geleceğin mühendisleri ve bilim adamlarını yetiştirmeye adım atıyoruz. Go Maker Atölyemizde bulunan 3D yazıcımız öğrencilerimizin hayal ettikleri tasarımları gerçeğe dönüştürmelerini sağlıyor. Yüzme derslerimizde kız ve erkek öğrencilerimize ayrı öğretmenlerimiz eğitim vermektedir. Türkiye genelinde yapılan yüzme yarışmalarına lisanslı yüzücülerimiz ile katılım sağlamaktayız.

inegolonline.com/ haber_diger/798a9982-6814-42a4-8149-9b37971e7841.jpg" />

ÖĞRETMENLERİNİZİ SEÇERKEN UYGULADIĞINIZ KRİTERLER NELER?

Okulumuzda eğitim veren öğretmenlerimizin ortak özellikleri, vizyonları geniş, yeniliklere açık, iletişim becerileri kuvvetli, öğretme heyecanını taşımaları, güler yüzlü olmaları, Türkçemizi düzgün kullanabilmeleri, milli, manevi, ahlaki değerlerimize bağlı ve öğretmenlik alanında eğitim pedegojisine sahip en az 5-10 yıllık deneyimi olmalarıdır.

VELİLERİ EĞİTİM SÜRECİNE NASIL DAHİL EDİYORSUNUZ?

Okul yada ailenin, çocuğun gelişiminde ve öğrenme başarısına tek başına katkıda bulunması zordur. Bu bilinçle çocuğun okuldaki öğrenme süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla; düzenli olarak veli toplantıları yapılmaktadır. Her dönem 2 defa olmak üzere tüm branş öğretmenleri ile bireysel görüşmeler yapılmakta ve danışmanlık sistemi ile veli danışman öğretmen arasında düzenli olarak öğrenci gelişimi ile ilgili bilgilendirme sistemi uygulanmaktadır.  Velilerimizin de  kendi aralarında sosyalleşmesi ve kuvvetli bağlar oluşturulmasını sağlamak amacıyla veli kahvaltı programları düzenlenmektedir.

 Bilgi ve iletişim teknolojilerinin yoğun olarak kullanıldığı günümüzde, bilgi birikiminin her geçen gün arttığı ve bu birikimden daha fazla yararlanmanın gerektiği tartışılmaz bir gerçektir. Küreselleşme ile birlikte bilginin dolaşımı ve bu bilgiden daha fazla yararlanma gereksinimi, bilgiye ulaşma teknolojilerinin gelişimini de beraberinde getirmiştir. Okyanus İnteraktif sistemi, öğrencilerimizin eğitim-öğretimleri ile ilgili çok kapsamlı bilgi içeren bir veritabanıdır. Okulumuz veli, öğrenci, öğretmen ve yöneticilerine özel olan bu alana öğrencinin akademik bilgileri (ödev,ödev takibi,sınav sonuçları, sınav raporları, akademik  gelişim, öğretmen görüşleri , test ve envanter sonuçları, etüt programları, kaynak kitaplar vb..)sosyal gelişim bilgileri ( PDR birimi tarafından) işlenir.

Öğrencilerimizin akademik gelişimlerini desteklemeye yönelik çalışmalarda Uzman psikologlardan oluşan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi, ergenlik dönemini de içine alan ortaokul ve lise döneminde hem öğrenciye, hem de aileye destek olmaktadır.

inegolonline.com/ haber_diger/a9526ce0-f0cd-4c50-bd90-b47153bad43f.jpg" />

DİL EĞİTİMİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALARINIZDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

Dil eğitimi çalışmalarımızı ana okul, ilkokul, ortaokul ve lise olarak ayırarak ifade edeyim.  Okyanus Koleji’nde Yabancı dilin temeli anaokulunda bılıngual (çift dilli) sistemle atılıyor. Derslerimiz, küçük yaş grubunun en çok ilgisini çeken hikâye anlatımı üzerinden gitmektedir. İngilizce öğretmeni ile sınıf öğretmeni derslere birlikte katılım gösterirler. Bu derslerin ilk 10 dakikasında öğrenciler o günün konusuna ve hikâyesine sınıf öğretmenleri tarafından hazırlanır. Daha sonra İngilizce öğretmenimiz hikâye ve aktivitelerini İngilizce olarak uygulamaya başlar. Son 10 dakikada ise sınıf öğretmeni dersi toparlayıp, neler öğrenildiğini özetleyip, evrensel değerlerle bağdaştırıp dersi bitirir. İngilizce öğretmeni tüm etkinliklerde ve okul içinde sadece İngilizce konuşur ve tüm aktiviteleri okul öncesi öğretmeni ile birlikte gerçekleştirir. 

1.sınıftan 4. sınıfa kadar, öğrencilerin İngilizce dersinde öğrendiği edindiği bilgiyi anımsayarak ve anladığını ortaya koyacak küçük sınavlarla sınanmakta, kitaplarında yer alan özeleştiri yapabilecekleri bölümlerle ve  her ünite sonrası tekrar mahiyetli bölümlerle, öğrenilmiş konuların uygulaması yapılmaktadır. Dil eğitiminin bir parçası olan karşılıklı diyaloglar, konularla örtülü projeler, öğrenciler tarafından konularla örüntülü yapılmakta olan video çekimleri, edinilmiş olan İngilizce dil yapısını sunabildikleri uygulama alanları yaratılmasına imkân vermekte ve aktif öğrenen öğrenci modeli ve buna bağlı öğrendiklerini yansıtma yöntemiyle, yabancı dili keyif içinde öğrenen bireyler yetiştirmeyi hedef almaktadır.

Yetkin çevreler ve kurumlarca dünyada ve Türkiye’de yapılan araştırmalar gösteriyor ki, yabancı dil için en uygun zaman küçük yaş gruplarıdır. Beşinci sınıfta en ideal mevsiminde olan dil eğitimi, ortaokul sürecinde “5. Sınıf Hazırlık” ile başlayan ve yoğun bir öğrenme süreci sonrası B2 seviyesine kadar ulaşabilen önemli bir süreçtir. Öğrencilerimiz, Hazırlık Sınıfı’nın ilk döneminde yoğun çalışmayla sağlam bir altyapı oluşturmakta ve ikinci dönem sonunda A2 İngilizce seviyesinde altıncı sınıfa hazır olarak mezun olmaktadırlar. Altı, yedi ve sekizinci sınıfta ise öğrencilerin ilgilerini canlı tutmak için, yaşlarına uygun etkinlikler ve ders içerikleri sunulmakta, akademik çalışmalar yapılmaktadır.   “İngilizce Hazırlık Programı” için diğer ana derslerin haftalık ders saat sayıları değiştirilmez. Öğrenme sürecinde, farklı öğrenme yöntemleri ile desteklenen haftalık 14 saatlik yoğunlaştırılmış bir program sunulur. Dil öğrenimindeki dört temeli oluşturan okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin geliştirildiği, İngilizce sunum ve projelerle desteklenen bir programdır. Bu program aynı zamanda ortaokulun sonraki yıllarında uygulanan İngilizce Eğitimi için hazırlık anlamı taşımaktadır.

Okyanus Koleji bünyesinde dokuzuncu sınıftan itibaren, yabancı dilde eğitimlerine devam eden öğrencilerimiz, temel İngilizce eğitimi almalarının yanında, uluslararası alanda İngilizce bilgilerini gösterebilecekleri bir sertifikaya da sahip olmaktadırlar. Her sene başında yapılan seviye tespit sınavlarından sonra, mevcut İngilizce seviyelerine göre sene boyunca eğitim gören öğrencilerimiz, sene sonunda girdikleri, dünyanın her yerinde geçerli olan yeterlilik sertifikaları ile (Cambridge Üniversitesi’nin düzenlediği KET, PET, FCE ve CAE İngilizce yeterlilik sınavları) İngilizce seviyelerini kanıtlayabilmektedirler.

inegolonline.com/ haber_diger/afb0a876-507a-4379-8ccc-92f02e854120.jpg" />

YENİ YATIRIM PROJELERİNİZ NELER?

2016/2017 eğitim öğretim yılında açmış olduğumuz Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi bir yıl içerisinde büyük başarılar elde etmiş, veli ve öğrencilerimizin teveccühünü kazanmış, İnegöl eğitimine değer katmıştır. Gerek okulumuza devam eden öğrenci ve velilerimizin gerekse 2017/2018 eğitim öğretim yılında Fen Lisesine kayıt yaptıracak öğrenci ve velilerin isteklerini de dikkate alarak kurucularımız tarafından kampüsümüze yeni bir Fen Lisesi binası yapılmış ve öğrencileri ve velilerimizin istekleri karşılanmıştır. 2017/2018 Eğitim Öğretim yılı için Fen Lisemiz açılmıştır.  Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimizin eğitim göreceği B blok binamızın tüm donatımları ve inşaatta kullanılan malzeme özenle seçilmiştir.

   İlerleyen dönemlerde kampüsümüzde bulunan A-B-C bloklarının ve diğer sosyal ve sportif alanlarının en etkili bir şekilde kullanılması için titizlikle takipleri yapılacak, çocuklarımızı sosyal, sportif,kültürel ve akademik çalışmalarını en ince noktasına kadar rahatlıkla yapabileceği imkanlar sunulması için kurucular olarak yapılması gereken her şey yapılacaktır.

Amacımız; ülke adına iyi bir insan, milli, manevi, ahlaki değerlere bağlı iyi bir yurttaş, iki yabancı dili en iyi şekilde konuşabilen iyi bir dünya insanı ve de gerek TEOG gerek LYS sınavları sonucunda öğrencinin hedeflediği bir üst öğrenime öğrenciyi yetiştirmektir.15 yıllık tecrübesi olan Okyanus Kolejleri’nin İnegöl Şubesi olarak bir yıl içerisinde veli ve öğrencileri tarafından talep edilen  hedeflere ulaşmış olan kurumumuzun önümüzdeki dönemde de çıtayı bir basamak daha yükselterek yeni hedeflere, yeni başarılara koşan ve başarı yolunda 25 Okyanus Koleji arasında ilk sıralarda yer alan bölgenin parlayan yıldızı olmaktır.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.