Halk Eğitimde Hedef 30 Bin Kursiyer

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Halk Eğitimde Hedef 30 Bin Kursiyer
 :
/ 785 Kez Okundu
| |

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, 1 Ekim itibariyle eğitim öğretimlere başladıklarını söyledi. Özdemir, 160 farklı kursta 30 bin kişiye ulaşmayı amaçladıklarını aktardı.

İnegöl’de meslek edindirme, kişisel gelişim ve kalifiye eleman ihtiyacına yönelik açtığı kurslarla Bursa’nın en iyi Halk Eğitim Merkezlerinden biri olan İnegöl Halk Eğitim Merkezi, bu yıl 30 bin kişiye eğitim vermeyi hedefliyor. 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte alan taramalarını yapan ve 1 Ekim 2013 tarihi itibari ile de 142 kursu açarak eğitim öğretimin startını veren İnegöl Halk Eğitim Merkezi, halk eğitim merkezi binası başta olmak üzere ilçe merkezi, belde ve köylerdeki okullarda ve farklı mekanlarda mesleki ve kişisel gelişime yönelik kurslarını sürdürüyor.
KURSLARI VATANDAŞIN AYAĞINA GİDEREK TANITTIK
İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, dün makamında bir basın toplantısı düzenleyerek HEM bünyesinde açılan kurslar ve Halk Eğitim Merkezi’nin 2013-2014 eğitim öğretim yılındaki projeleri, hedefleri hakkında bilgilendirme yaptı. Burhanettin Özdemir, İnegöl Halk Eğitim Merkezi olarak 2013-2014 eğitim öğretim yılına 1 Ekim itibariyle start verdiklerini belirterek; “Eylül ayı itibari ile alan taramalarımızı tamamladık. Beldelerimizi, köylerimizi ve mahallelerimizi taradık, kurs tanıtımlarımızı yaptık. Ön kayıt başvurularını aldık. Hatta belki de pek çok yerde olmayan, vatandaşımızın ayağına giderek İnegöl’ün dört değişik noktasında stantlar açarak halkımıza broşürlerimiz ve ön başvuru formlarımızı sunduk, kurs havuzumuzu güçlendirdik. 1 Ekim itibari ile de kurslarımızı başlatmış bulunuyoruz” dedi.
HEDEF 30 BİN KURSİYER
1 Ekim’den bu yana 142 kursun açıldığını da kaydeden Müdür Özdemir, “Bu yılki hedefimiz geçen yılın üzerine çıkmak. Geçtiğimiz yıl 130 değişik alanda 780 kurs açmıştık, bu kurslarda 18 bin 500 belge vermiştik. Toplamda da 22 bin kişiye ulaşmıştık. Bu yıl bu rakamı hem kurs çeşitlerini arttırarak, hem de kurs sayılarını arttırarak amacımız daha çok insanımıza Halk Eğitim Merkezi olarak eğitim vermek. Hayat boyu eğitimin gereği olarak da işimizi bu manada gerçekleştirmek istiyoruz. Bu yılki hedefimiz 160 civarında değişik alanlarda bin kurs açmak. 25 bin belgeli insanımıza da ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Toplamda da 30 bin kişiye ulaşacağımızı umut ediyoruz” diye konuştu.
MESLEK EĞİTİMLERİ AĞIRLIKLI
2013-2014 eğitim öğretim yılında yoğun olarak yapılacak kurslar hakkında da bilgi veren Burhanettin Özdemir, şöyle konuştu: “Bu yıl yoğun olarak yapacağımız kursların başında 6331 sayılı iş güvenliği ve iş sağlığı kanununda verilen meslek eğitimleri geliyor. Bu eğitimlerle ilgili İnegöl’deki sanayi ve işçi merkezi bu anlamda bu kanunun amir hükmünde çalışanların mutlaka meslek belgesi olması gerekiyor. Sadece 4 bin civarında mobilyacı işçimiz belgesiz. Bunların belgelendirmesini yapacağız. Yine tekstil, metal, enerji ve sünger sektöründe değişik alanlardaki işçilerin de eğitimlerini bu yıl yapacağımızı tahmin ediyorum. Son çıkan protokolde de hijyen eğitimleri yapılması gerekiyor. Bu eğitimi de oteller, fırınlar, lokantalar, tatlıcılar, pastacılar alacak. Hepsi bu eğitimi almak zorundalar. Bu çalışmaları da bu yıl yapacağız.”
VATANDAŞLARIMIZIN İSTEKLERİNE AÇIĞIZ
İnegöl Halk Eğitim Merkezi olarak bu yıl yoğun bir dönem geçireceklerine de vurgu yapan Özdemir, “Vatandaşlarımızın isteklerine açık olduğumuzu, internet sitemizden online başvurularla kurs başvuruların mümkün olduğunu ve bu kurslarımızın birçoğunun ücretsiz olduğunu da belirtmek isterim” açıklamalarında bulundu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.