Haluk Özbekten Klise Açıklaması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Haluk Özbekten Klise Açıklaması
10 Eki 2015 / Cmt 12:58
/ 1.701 Kez Okundu
| |

Açıldığı günden beri içerisinde kilise ve havra olduğu iddia edilen Mobiliyum AVM hakkında Haluk Özbek ilk defa konuştu.

92.4 Radyo Genç Ses’te Serhat Balantekin’in hazırlayıp sunduğu Dost Meclisinin bu haftaki konuğu olan Haluk Özbek Mobiliyum AVM’de bulunan dua odaları hakkında konuştu.

KİLİSE DEĞİL DUA ODASI

Bahsedilen yerin kilise değil dua odası olduğunu ifade eden Haluk Özbek “Son 200 yıldır Müslümanların bilimden sanattan uzaklaştığını görüyoruz maalesef, dolayısıyla bunun yerini başka şeyler dolduruyor. En büyük sanatçı kimdir? En büyük sanatçı Allah’tır dolayısıyla Allah’ın yarattığı kullarda sanatı önemsemeli.  Biz dürüst olmak zorundayız. O günlerde bu konu eleştirilirken, bir kere bu bir kilise değildi bu bir dua odasıydı. İnegöl’ümüz kime ürün satıyor 150 ülkeye kaç tanesi Müslüman ülke bunların 20 tanesi, kalanların tamamı ecnebi ülkeler. Bizim dinimizde yabancılara ürün satamazsın diye bir yasak yok. Yabancılara hizmet edemezsin diye de bir yasak yok. Şu anlamda hizmet; gelecek otelinde misafir edeceksin, yemeğini yedireceksin adamın ürünü en doğru şekilde yapacaksın. Şuna da inanıyoruz açıkçası. Biz Saloni olarak böyle ürün ürettik. Benim ekibim çalışanlarım öyle ürün ürettiler. Biz dünyalı insanların hangi dil din ırk olursa olsun onların hak ettiği paralarının karşılığını vereceğimiz kaliteyi üretmeye çalıştık.  Dolayısıyla biz üretimde bir usulsüzlük yaptığımızda üretimde ya da üründe bir Yahudi bir hanımefendinin oradan kendi dilinde ve dinince oradan bizi eleştireceğini içinden yapacağı bir bedduanın Allah katında bir karşılığı olduğunu düşünüyoruz.” Dedi.

SEMBOLİK BİR YERDİ

24 metre karelik sembolik bir yer olduğunu ifade eden Özbek  “Bakın tüm dünyaya ürün satıyor hizmet ediyoruz. Türkiye’nin bu gücü enerjisi nereden geliyor bir kısmı Azerbaycan’dan bir kısmı İran’dan önemli bir kısmı ise Ortodoks Rusya’dan geliyor. Bu bir eleştiri ya da aşağılama değildir. Bu dünyada Hristiyanlarda var ve onlarında bu dünyaya kattığı çok büyük değerler var. Misafirlerimize dua edebilecekleri sembolik 24 metre karelik dua odasıydı orası ama bazı İnternet sitelerinde gazetelerde nasıl yansıdı. İtalya’dan 10 bin metre karelik kilisedeki katedraldeki görüntüler papazlar ayin yapıyor falan, oysa haber yapılırken bakın içerde bir dekorasyonda yoktu henüz ama biz yine de yabancı misafirlerin gelip dua edebilecekleri bir yer. İbadet için bir din görevlisi lazım ama öyle bir şey yok. Hatta şu da konuşuldu mescidi olmayan falan ayıptır ama ya 250 metre kare bir mescidimiz var gelip metre ile ölçebilirler bir imamımız var maaşlı. Bakın bu dedikodulardan önce de vardı bunlar. Bayanlar için ayrı mescidimiz var abdesthanelerimiz var bu bilgi kirliliğine üzüldük açıkçası. Müslümanlar olarak hoş görülü olmalıyız bakın biz oradaki ibadet haneyi Müslümanlara asla yapmadık yabancı misafirlerimiz için düşündük. Sembolik bir tarafı vardı o hoşgörüyle bence tam anlatamadık, bizimde eksikliğimiz var.”

ESNAF MEMNUN

Mobiliyum AVM’de bulunan esnafın memnun olduğunu ifade eden Haluk Özbek “Büyük oranda bir memnuniyet var.Bütün arkadaşlarımız çok mutlu bir kere emlak olarak yatırımlarını 4 katı olarak almış oldular. Yani her mağaza çok kıymetlendi. İnegöl esnafımızın ilk defa kendine ait ve değeri milyonlarla ölçülen bir alanı ve idari binası var kendisine ait bir mağazası var ”

     


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.