“Hayatın Her Rengi Çayyaka” Okurlarıyla Buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
“Hayatın Her Rengi Çayyaka” Okurlarıyla Buluştu
31 Ara 2015 / Per 18:49
/ 955 Kez Okundu
| |

Emekli öğretmen Ahmet Cangüloğlu’nun yazdığı “Hayatın Her Rengi Çayyaka/Bedre” adlı eserinin tanıtım ve imza günü bugün yapıldı.

İnegöllü emekli öğretmen Ahmet Cangüloğlu’nun 5 yıllık emeği ile ortaya çıkan eseri “Hayatın Her Rengi Çayyaka/Bedre”, bugün okuyucuları ile buluştu. İnegöl’e bağlı Çayyaka Mahallesi’nin tarihini konu alan kitabın tanıtımı ve imza günü, bugün Kent Müzesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

İLÇE HALKI YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve meclis üyeleri ile çok sayıda eğitimci ve davetlinin katıldığı tanıtım ve imza gününde, ilçe halkının “Hayatın Her Rengi Çayyaka/Bedre” eserine olan ilgisi dikkat çekti.

İnegöl’ün tarihi mahallelerinden biri olan Çayyaka’nın Osmanlı arşivlerindeki belgelerinin de yer aldığı kitabın tanıtım programı sırasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün kültürel zenginliklerinden söz ederek; “İnegöl’ümüzün kültür sanat hayatı ve geleceği adına önemli bir eserin paylaşımı için İnegöl’ümüzde eğitimci olarak hizmet vermiş değerli büyüğümüz Ahmet Cangüloğlu hocamızın “Hayatın Her Rengi Çayyaka/Bedre” adlı eserinin tanıtımı ve imza günü için bir aradayız. İnşallah daha fazla İnegöllünün bu kitaptan istifade edebilmesi noktasında bizim her şeyimiz olan, bize bağrını açmış İnegöl’e, şehrimize de daha fazla sahip çıkmak adına da biz bu şekilde kendilerine destek olmak istedik” dedi.

“GELECEK ÇALIŞMALARA KAYNAK OLACAK MAHİYETTE”

“Kültür ve sanat aracılığıyla aklımız, ruhumuz zarafet kazanıyor” diyerek konuşmasını sürdüren Aktaş; “Bu zenginliği korumak, sanat aracılığıyla ifade edilmesine zemin hazırlamak çok asil bir gayret. Kültür ve sanatın insan için, su gibi, ekmek gibi, hava gibi vazgeçilmez olduğunu biliyoruz. Değerli yazarımız Ahmet Cangüloğlu ilçe halkımız tarafından yakinen tanınıyor. Yazarımızın İnegöl’e ayrı bir hayranlığı var. Kaleme aldığı bu eser, gelecek çalışmalara kaynak olacak mahiyette. İnegöl Belediyesi olarak kentimizin geçmişini daha iyi anlamak ve iyi bir şekilde özümseyerek yaşadığımız yerin tarihini doğru ve net bir şekilde öğrenmek hasebiyle eğitimci – yazar Ahmet Cangüloğlu’nun kaleminden “Hayatın Her Rengi Çayyaka (Bedre)” adlı eseri sizler için bir kültür hizmeti olarak hazırladık” ifadelerini kullandı.

“İNEGÖL İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”

Kitap hakkında da bilgiler veren Aktaş, şöyle konuştu: “Kitap; Bedre / Çayyaka’nın tarihi, içtimai hayatı, kültürel ve etnografik yönlerini yansıtmasının yanında, Bedre/Çayyaka’nın, yakın geçmişine ait etnografik yapısını birinci ağızlardan gelecek nesillere anlatabilmek ve geçmişi geleceğe taşımak maksadıyla kaleme alınmıştır. Bu imza gününü de tertip ederek hocamızın kitabının tanıtılmasını sağlamak istiyoruz. Ayrıca sizlere de hediye edeceğimiz kitapları hocamıza imzalatabilirsiniz. Yerel tarih alanında şehrimiz için önemli bir adım olan ve geçmişi geleceğe taşımayı başaran bu eserin ortaya çıkmasında büyük bir özveri ve gayret gösteren çok değerli hocamın eline, emeğine sağlık diyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu kitabın oluşmasında emeği geçen, katkı koyan herkesi de kutluyor, İnegöl’ün yetiştirdiği önemli değerlerden Sayın Ahmet Cangüloğlu hocamıza şehrimizin kent belleğine kazandırmış olduğu bu güzel çalışma için sonsuz teşekkür ediyor, kendilerine başarılar diliyorum. Bu vesile ile de özellikle de herkesi kitap okumaya davet ediyorum.”

5 YILLIK EMEĞİN ESERİ

Kitabın yazarı emekli tarih öğretmeni Ahmet Cangüloğlu da bu özel günde kendisini yalnız bırakmayan ilçe halkına ve yakınlarına teşekkür etti. Atalarımızın bu topraklarda canlarını, kanlarını feda ettiğini anımsatan Cangüloğlu, “Cennet vatanımızı bizlere bıraktılar. Gelenek ve göreneklerimizle biz bugünlere geldik. Gelecek nesillere de bunları aktaracağız. Ben Çayyakalı değilim. Eşim Çayyaka’dan. Çayyaka Uludağ’ın eteklerinde geçiş noktalarından biri. Keles gibi, Domaniç gibi bir geçiş noktası. Osmanlı açısından da önemli bir geçiş noktası. Bedre vakıf arazisi. Osmanlı döneminde askerlerin erzak deposu. Çayyaka’nın böyle tarihi bir özelliği de var. Nisan 2010’da kayınpederim ve kayınvalidemle otururken geçmişi konuşurken notlar almaya başladım. Sonra Sinan Çuluk’tan da yardım isteyerek Osmanlı arşivlerine yöneldim. 5 yılın sonunda bu çalışmamız ortaya çıktı. Destek olan başta Belediye Başkanımıza, eşime ve çocuklarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çayyaka Mahallesi Muhtarı Celalettin Tığlı ise eseri ortaya koyan eğitimci-yazar Ahmet Cangüloğlu’na ve İnegöl Belediyesi’ne teşekkür ederken; 2016 yılının ülkemize huzur ve mutluluk getirmesini temenni etti.

İLK İMZA AKTAŞ’A

Konuşmaların ardından Emekli öğretmen Ahmet Cangüloğlu, “Hayatın Her Rengi Çayyaka/Bedre” adlı eserini önce Belediye Başkanı Alinur Aktaş için, daha sonra da katılımcılar için imzaladı. İmza sırası bekleyen vatandaşların uzun kuyruklar oluşturması, eserin İnegöl için önemini bir kez daha ortaya çıkardı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.