Herkes İstediği Gibi İbadetini Yapabilir

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Herkes İstediği Gibi İbadetini Yapabilir
 :
/ 1.135 Kez Okundu
| |

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İnegöl Şubesi Başkanı Ali Darıcı yaptığı açıklamada, laiklik ilkesinin asıl amacının, asla dinsizlik olayını ön plana çıkarmak değil, insanların dinini istediği ve doğru bir şekilde yaşayabilmesi olduğunu belirtti.

HERKES İSTEDİĞİ GİBİ İBADETİNİ YAPABİLİR

Dün saat 10.00’da, ADD İnegöl Şubesi Başkan Yardımcısı Ayhan Lüleci ile birlikte dernek lokalinde bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Ali Darıcı, laikliğin gerçek anlamda din işleri ile devlet işlerinin ayrı tutulması olduğunu ifade ederek, “Herkes istediği gibi ibadetini yapabilir, ancak hiçbir kimse başka bir kimseye dini konular üzerinde baskı yapamaz. Burada gözetilen amaç, tamamen kişinin özgürlüğüdür. Laiklik ilkesinin asıl amacı, asla dinsizlik olayını ön plana çıkarmak değil, insanların dinini istediği ve doğru bir şekilde yaşayabilmesidir. Din tamamen insanla Allah arasında olan bir konudur. Herkes istediği gibi dinini yaşayabilmeyi laiklik ilkesi sayesinde kazanmıştır. Atatürk, din konusunu çağdaş bir anlayış içerisinde değerlendirmiştir. Bu konuda bir çok yenilikler gerçekleştirerek, dini hurafeden ve bağnazlıktan arındırmıştır” dedi.

YASAYI HAFİFE ALANLAR, TARİH ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR

1937 yılında, ‘Laiklik İlkesi’nin açık bir şekilde Anayasaya koyulduğunu belirten Ali Darıcı, “İnsanlar dinini rahat yaşayabilmesi için, din alimlerinin yetiştirilmesi sağlanmıştır. Laiklik devletin din ve vicdan hürriyetini tanıması demektir. Atatürk, ‘Bizim dinimiz en makul, en tabii dindir ve ancak bundan dolayı son din olmuştur. Bir dinin tabii olabilmesi için akla, ilme, fenne ve mantığa uyması lazımdır’ der. Bugün laiklik ilkesini yanlış değerlendirenler, görmezlikten gelerek bu yasayı hafife alanlar, bir gün tarih önünde hesap vereceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti laiktir, laik kalacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak:Yıldırım Gazetesi


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.