Hilmiye Köyünde Heyelan
 :
/ 2.093 Kez Okundu
| |

-Bir Ev İle Bir İşyeri Zarar Gördü, Çevredeki 6 Ev İle Oylat Yolu Tehdit Altında- İnegöle bağlı Hilmiye köyünde yine bir heyelan olayı meydana geldi. Sabah saatlerinde köyün girişinde meydana gelen heyelan olayında, bir iş yeri ve ev zarar görürken, oluşan heyelanın, 6 hane ile birlikte köyden geçen Oylat yolunu da tehdit ettiği ileri sürüldü.

Dün sabah saat 08.00de, meydana gelen  heyelanın sesi ile uyanan işyeri ve ev sahibi Emin Narin ve ailesi, istinat duvarının, evin bahçesindeki fırının yıkıldığını, kayan topraklar ile bahçe yolunun kapandığını görünce şaşkına döndüler. 3er metrelik yarıkların oluştuğu, ağaçların köklerinden çıktığı korkunç heyelan olayında, 5 metre genişliğindeki yol toprak altında kaldı, yamaktan kayan topraklar kereste imalathanesinin duvarını yıktı. Yaklaşık 300 metrekarelik alanda meydana gelen heyelan, köyden geçen Oylat yolu başta olmak üzere, çevredeki  6 haneyi de  tehdit ediyor.

Evi ve işyeri zarar gören Emin Narin ve Erdoğan Narin ile evleri tehdit altında olan Metin Aydın, Mustafa Atalay, Fahri Kaşdemir, Sabri Kaşdemir, heyelanın meydana geldiği yerde toplanarak yetkililere seslendiler. Öğleden sonra heyelan bölgesine gelen İl Afet Acil Durum Koordinasyon Müdürlüğü yetkilileri, gerekli incelemelerde bulunarak, rapor tuttular. Heyelanın, 3 yıl önce hizmete giren kapalı sulama sistemiyle sulama yapılan tarlalardan gelen fazla su nedeniyle oluştuğu iddia edildi. Heyelanın ardından meydana gelen yarıklardan suların akmaya devam etmesi, tehdidin küçük çaplı olmadığını gözler önüne serdi.

Hilmiye köyü Muhtarı Mustafa Şen, "Heyelana maruz kalan komşularımıza geçmiş olsun diyorum. Heyelanın ardından ilgilileri aradım. Bursa İl Afet Acil Durum Koordinasyon Müdürlüğünden gelen yetkililer, afet bölgesinde gerekli incelemeleri yaptılar. Bundan sonra gerekli çalışmalar yapılacaktır" dedi.

DEVLETİMİZ BU KONUDA DUYARLI OLACAKTIR

Heyelandan evi ve işyeri zarar gören Emin Narin ise, "Hepimize geçmiş olsun. Sabah 08.00 sıralarında sese uyandığımızda, heyelanın olduğunu gördük. Yetkili arkadaşlarımıza haber verdik. Onlarda gelip gereken incelemelerde bulundular. Devletimiz bu konuda neyi uygun görecekse, o şekilde hareket edeceğiz. Beklentimiz, burada iş yerimiz ve evimiz var. Mağduruz. Devletimiz bu konuda duyarlı olacaktır" diye konuştu.

ÇEVREDEKİ 6 HANEYİ DE TEHDİT EDİYOR

Meydana gelen  heyelanın, çevredeki 6 haneyi tehdit ettiğini aktaran Narin, "Bize zarar verdi ama devam etmesi halinde etrafımızda bulunan evlerde zarar görür. Yolumuzda kapanabilir. Yetkililerimizin bir an önce bu konuyla ilgileneceğini ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

İŞYERİ KAPATILDI

İşyeri ve evinin de zarar gördüğünü kaydeden Narin, "İşyerimiz zarar gördüğü için imalatımızı durdurduk. Gün geçtikçe ciddi zarar olacağını düşünüyorum. Hep beraber bu işi aşmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak Yıldırım Gazetesi


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.