İHH’dan 2500 kişiye iftar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İHH’dan 2500 kişiye iftar
 :
/ 669 Kez Okundu
| |

İHH İnegöl tarafından düzenlenen ‘Kardeşlik İftarında’ 2 bin 500 kişiye iftar verildi.

‘Ramazan paylaşmak, paylaşmak kardeşliktir’ sloganıyla organize edilen iftar yemeği heykel önünde gerçekleştirildi. İHH’nın gezici aşevi TIR’ında hazırlanan yemeklerle ilçe halkı kurulan sofralarda birlikte iftarını açtı.

 

Protokol üyelerinin de katıldığı iftar yemeğinde konuşan İHH İnegöl Başkanı Fikret Bayram, İlçe halkının iftara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

 

İHH’NIN 3. İFTARI

 

Bayram, 2 bin 500 kişiye verilen iftar yemeğine 300 Suriye’linin de katıldığı aktararak;

 

“Bu iftarımızı normalde ertelemiştik. Ama sonradan bir güzellik oldu. Bu 3.iftarımız. Bir tanesi sadece yetim ailelerimiz, ihtiyaç sahipleri ve sponsorların katıldığı 900 kişilik bir iftardı. Geçtiğimiz günlerde de coşkuyla ümmet iftarı gerçekleştirdik. Orada da sadece hurma, su ve simit vardı. Oraya da yoğun miktarda teveccüh oldu. Ama o iftarı seneye yoğun bir katılımla yapmayı hedefliyoruz.”

 

KATKILARINIZI BEKLİYORUZ

 

“Bu akşam ki son iftarımız. Artık Ramazan faaliyetlerimizi de nihayete erdiriyoruz. Bizler İnegöl’de sizlerin yardımlarıyla ve destekleriyle 80’e yakın yetimin her ay bakımına katkıda bulunuyoruz. Sizin katkılarınızla bu sayıyı 150’ye çıkarmak istiyoruz. Dünya çapında 35 farklı ülkede 70 bin yetim bakıyoruz. Bunu yetersiz olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum.”

 

“Sponsor kayıtlarımız devam ediyor. Her ay 100 TL’nizi ayırırsanız dünyada bir yetimin daha kurtuluşuna vesile olmuş olacağız. İnegöl’de 230 sahibi aileye erzak dağıtımı yaptık. Bundan sonraki hedefimiz 400’ü geçen yetim bakma sayımızı seneye bin olarak sizlerle paylaşmak istiyorum. Katkılarınızı bekliyoruz” diye konuştu.

 

İHH’NIN YERİ BİR BAŞKA

 

İHH’nın tam gönül terine dokunurcasına faaliyetler yaptığını belirten AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su;

 

“Çok büyük bir açığı kapatmakta. Mutlaka diğer yardım kuruluşları da var ama İHH’nın yeri bir başka. Ümmet iftarına katıldım. Oradaki sofranın hali insanları farklı bir boyutlara götürdü. Burada da gerçekten güzel bir meydan da bu kadar güzel bir organizasyon gerçekleştiren İHH’nın yönetici kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İnegöllü her zaman cömerttir verir. Şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.  

 

Ramazan ayının bitmesine 3 gün kaldığını anımsatan Belediye Başkanı Alinur Aktaş;

“26 gündür tuttuğumuz oruçları yaptığımız yardımları cenab-ı Allah kabul etsin. İHH’ya teşekkür ediyorum. Gittiğim Afrika ülkelerinde İHH’nın imzasını ziyadesiyle görmüş birisiyim. İHH gerçekten çok önemli çalışmalara imza atıyor. Kadir gecenizi tebrik ediyorum” dedi.  

 

İftar yemeğine katılanların Kadir gecesini kutlayan Kaymakam Ali Akça ise şöyle konuştu;

 

“Biz İHH’yı zor zamanlarda, zor anlarda ve zor durumda kalan insanların yardımına yetişen bir yapılanma olarak biliyoruz ve kabul ediyoruz. Allah zor zamanda, zor anlarda kalan insanlara yardımını esirgemesin. Bu faaliyetlerden dolayı da kendilerini tebrik ediyorum. Ramazanın bitmesine 3 gün kaldı. İnşallah cenab-ı hak hayırlısıyla bayrama erişmeye nasip eder.”

 

Yoğun katılımın olduğu iftar, yapılan dua ile sona erdi.  


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.