İnegöl Belediyesi meclisinden Başkan Taban'a borçlanma ve kredi çekme yetkisi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Belediyesi meclisinden Başkan Taban'a borçlanma ve kredi çekme yetkisi
#İnegöl | Haber Merkezi
07 Haz 2023 / Çar 16:05
/ 2.900 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban bugün gerçekleşen belediye meclisinde, meclis üyelerinden borçlanma ve kredi çekme yetkisi istedi.

İnegöl Belediyesi Haziran Ayı meclis toplantısı yeni belediye binası meclis salonunda gerçekleşti. Belediye meclisinin 5. gündem maddesi borçlanma izni olurken 6. gündem maddesi ise Merkezpark projesi yapımı için İller Bankası A.Ş’den kredi kullanılması izni oldu.

BAŞKAN TABAN’A BORÇLANMA YETKİSİ
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban yapımı devam eden hizmetler için borçlanma yetkisi istediği 5. Gündem maddesine AK Partili meclis üyeleri evet oyu kullanırken, MHP, İYİ Parti ve CHP’li meclis üyeleri ise yetki izni vermedi. Karar AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

MERKEZ PARK PROJESİ İÇİN KREDİ ÇEKİLECEK
Eski hükümet konağının bulunduğu alanda yapımına başlanan Merkez Park projesinin tamamlanması için İller Bankası A.Ş’den kredi çekimi için belediye meclis üyelerinden Alper Taban yetki istedi. AK Partili meclis üyeleri evet oyu kullanırken, MHP, İYİ Parti ve CHP’li meclis üyeleri ise yetki izni vermedi. Karar AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

DURSUN ÖZTÜRKOĞLU; BELEDİYENİN İDAM FERMANIDIR
İYİ Partili meclis üyesi Dursun Öztürkoğlu, İller Bankası’ndan çekilecek kredi için İller Bankası’nın belediyenin tüm taşınmasına satılamaz koydurabileceğini bu belediyenin idam fermanıdır, çekeceğimiz 20 milyon TL’ye karşılık bir yer ipotek göstermeliyiz dedi.
Dursun Öztürkoğlu’nun açıklaması sonrası konuşan İnegöl Belediyesi Mali Hizmetler yetkilisi ise İller Bankası mevzuatında böyle bir talep var. Normal olan bir prosedür olduğunu tüm belediyelerde bu uygulandığını söyledi.
 
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.