’İnegöl’ İçin Gelecek ’Bildim’ İle Gelecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
’İnegöl’ İçin Gelecek ’Bildim’ İle Gelecek
30 Ağu 2017 / Çar 16:24
/ 4.905 Kez Okundu
| |

40 yıllık eğitim tecrübesini Bil-Dim Eğitim Kurumlarıyla taçlandıran Yılmaz Şimşek, İnegöl’de Eğitim Bülteni’nde Bil-Dim’i anlattı. Şimşek, 2017-2018 eğitim öğretim yılında hizmet verecek olan Bil-Dim Okullarında iki dil eğitimi ile İngilizce ve Almancaya hakim, farklı kültürleri tanıyan ve iki yabancı dilin alt yapısını oluşturmuş nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

YILMAZ ŞİMŞEK, 40 YILLIK EĞİTİM TECRÜBESİ OLAN BİR İSİM. TANIYANLAR ÇOK OLSA DA, KISACA SİZİ TANIMAK İSTERİZ.

1958 yılında Gemerek Arpaözü Köyünde doğdum. İlkokulu köyümde ortaokulu Sızır Kasabasında okudum. Pamuk Pınar Öğretmen Okulu ve Kayseri Kılıç Arslan Ticaret Lisesini bitirdikten sonra 1977-1978 yılında Kayseri Eğitim Enstütisinden mezun olup Sivas Gemerek Üçağıl Mezrasında öğretmenlik yapmaya başladım. Yaklaşık 5 yıl kadar sınıf öğretmenliği ve sonrasında 30 Yılın 23 yılı İnegöl’de olmak üzere Okul Müdürlüğü yaptım. 31 Temmuz 2013 yılında emekli olup, Bil Etüt Eğitim Merkezini açtım. Dolayısıyla eğitimden kopmadan devletten özele ilk adımımı atmış oldum. Şimdi de kendi markamızı üreterek BİLDİM Eğitim Kurumlarının Yönetim Kurulu Başkanıyım. Bünyemizde Dil Okulu, Bilim Kursları ve bu yıl faaliyete geçirdiğimiz Alanyurttaki kampüste Anaokulu İlkokul ve Ortaokulu bünyesinde barındır5an Bildim Özel Okulunu açmış bulunmaktayız.

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KUTSALDIR. MEMURİYETİNİZİN BELLİ BİR KISMINI ÖĞRETMENLİK BELLİ BİR KISMINI İSE YÖNETİCİ OLARAK YAPTINIZ. EMEKLİ OLDUĞUNUZ AMA EĞİTİMCİLİKTEN KOPAMADINIZ.  BU SEVDA NEREDEN GELİYOR?

Biraz önce de söylediğim gibi 5 yıl öğretmenlik 30 yıl okul müdürlüğü yaptım. Ancak şunu ifade edeyim ki; mesleğimi çok seviyorum. Öğrencilerimin sesini duymadan inanın rahatsız oluyorum. Öğretmenlik yaparken de az mevcutlu sınıflara ders anlatmayı sevmezdim. Yöneticilikte ise Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi ülkesini en çok seven işini en iyi yapan felsefesiyle hareket ederek işimizi iyi yapmaya çalışıyoruz. Kamuda çalıştığım süre içerisinde mesai kavramı olmadan kendi işim gibi çalışarak hareket ettim. Şimdide aynı şeyi kendi işimde yapıyorum. Çocuklara, velilere ve geleceğimize hizmet etmek benim temel felsefemdi.

inegolonline.com/haber_diger/b0c33f2c-9b0c-41a9-8266-151eb04ea4a6.jpg" />

BİL-DİM EĞİTİM KURUMLARI İNEGÖL EĞİTİMİNE NASIL BİR KATKI SUNUYOR VE BUNDAN SONRA HANGİ KATKILARI SUNACAK?

Öğrencilerimizi 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, Dünya ile konuşan, Dünya ile çalışan, Dünya ile yarışan liderler olarak geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz. Dünyada üretimden ekonomiye, politikadan iletişime tüm alanlarda yeni paradigmaların yerleşmeye başladığı günümüzde eğitim de dönüşüyor, değişiyor. Tüm üretim, tüketim, iş yapma şekilleri, hatta günlük hayat rutinlerinin değiştiği dünyamızda geleceğin bireylerini geçmiş yüzyılın eğitim anlayışıyla yetiştirmek mümkün değil, doğru değil. Geçmişin tecrübeleriyle, Geleceğin eğitimini bugün Bildim Okulları öğrencilerine sunuyoruz.

Yaratıcı ve Eleştirel düşünen, Sorunlu değil Sorumlu yurttaş, Problem çözme yeteneği yüksek, Özgüvenli ve kendini ifade edebilen bireyler, Matematik ve fen okuryazarı, İletişim becerileri gelişmiş, farklı kültürlerle işbirliği geliştirebilen, Sorumluluk alabilen, liderlik vasıflarına sahip üretken Medya, Enformasyon ve Dijital okuryazarlık becerilerine sahip nesiller yetiştiriyoruz.

Özel öğretim kursunun ardından yabancı dil eğitimi ve KPSS kursları da bünyenizde yer alacak. Özel okul da yakında bitiyor. Komple bir eğitim hizmeti vermenin zorluğu kadar hazzı da başka olacaktır sanırım.  Aslında meslek hayatım boyunca etütçülüğü çok önemsemiştim. Yani çocukların boş vaktini planlayarak aynı gün okulda anlatılan konunun tekrarı ve pekiştirmesinin yapıldığı, farklı sosyal etkinliklerin uygulandığı bir kurum olarak amacı doğrultusunda hizmet ettik ve bunun karşılığını veli memnuniyetiyle gördük. En güzel reklamın yaptığımız hizmette olduğunu bildiğimiz için reklam yerine hizmet ettik. Bu düşüncelerle İnegöl’ün geleceğine nasıl iyi hizmet ederiz diye düşündük ve kaliteli hizmet etmek adına yeni yatırımlar yaptık. Dil Okulu, Bilim Kursu, Özel Okul gibi yeni alanlara yöneldik.  Bizler eğitimciyiz. Yaptığımız işi seviyoruz. Bu nedenle zorluklar bizim için kolaylık haline dönüşüyor. Öğrencileri ülkemize katkı sağlayan nesiller olarak yetiştirmek ve anne babalara çocuklarını yetiştirme adına destek olmak ve ileride biz öğretmenlerin sıkça şikâyet ettiği ilgisiz veli yerine çocuklarıyla iç içe olmuş sorunlu değil sorumlu vatandaş yetiştirme amacı içerisindeyiz. Bu felsefemizin bizlere olumlu yansıması da mutluluk sebebimiz.

BİL-DİM ÖZEL OKULU’NUN FARKI NE OLACAK? VELİLER NEDEN BU OKULLARI TERCİH ETMELİLER?

Öğrencilerimizi 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, Dünya ile konuşan, Dünya ile çalışan, Dünya ile yarışan liderler olarak geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda, eğitim birimlerimiz tarafından,  MEB müfredatına uygun şekilde, anasınıfı, ilkokul ve ortaokul eğitimimiz ile akademik başarının önündeki tüm engelleri kaldırıyoruz. Kişiye Özgü Öğretim Modeli uygulamalarımız sayesinde bilgi, öğrencinin kısa süreli belleğine değil, uzun süreli belleğine yerleşir ve öğrenme daha kalıcı oluyor. Bu, öğrencinin akademik başarısını doğrudan etkiliyor ve Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) gibi sınavlarda performansını üst seviyelere çıkarabilmesini sağlıyor.

 ‘Her öğrenci parmak izi kadar benzersizdir’ ilkesinden hareketle öğrencilerimizin bilgiyi nasıl algıladığını, beyinde nasıl işlediğini, hangi ortamlarda daha kalıcı öğrenmeyi gerçekleştirdiğini belirler, ona uygun yöntemlerle öğrenme sürecini kolaylaştırırız. Böylelikle öğrencilerimiz kendilerine en uygun öğrenme yolunu takip ederek tam öğrenmeye ulaşır. Bu sistemde “Öğrenemeyen çocuk yoktur, farklı öğrenen çocuk vardı” ilkesi ile hareket etmekteyiz. Ders işlenirken görsel, işitsel ve kinestetik aktivitelerle haftalık planlarımızı şekillendiririz.

İki Dil eğitimi (İngilizce-Almanca) ile ‘İngilizce ve Almancaya hakim, farklı kültürleri tanıyan’ ve ‘iki yabancı dilin alt yapısını oluşturmuş nesiller’  yetiştiriyoruz. BİLDİM Okullarında uygulanan Çift Dilli Eğitim Sistemi güçlü bir teorik altyapıya sahip. Teorik altyapının okullarda eksiksiz uygulanması için kurum içi eğitimler veriliyor. Yabancı dil eğitim kitapları titizlikle seçiliyor. Okuma, yazma ve konuşma becerilerini sistemli bir şekilde geliştirmeyi hedefleyen programımız dâhilinde öğrencilerimiz çok sayıda İngilizce kitap okur. Münazara çalışmalarıyla sözlü ifade becerileri geliştirilir. Programın hedefi öğrencilerimizin gerek yazılı gerek sözlü olarak düşüncelerini belli düzeyin üzerinde bir İngilizce ile akıcı olarak ifade edebilir olmalarını sağlamaktır.                                 

Dijital ve Kodlama Eğitim öğrencilere: Daha keyifli öğrenme, Öğrenmenin sınıf dışına çıkarak tüm dünyaya yayılması, Öğrenme stiline ve farklı öğrenme ihtiyaçlarına uygun bilgi kaynaklarına anında erişim, Teknolojiyi öğrenme amaçlı olarak kullanabilmek, Yaratıcılığı geliştirme, Disiplinler arası çalışma ve araştırma, ‘Öğrenmeyi öğrenmek’ konusunda daha fazla sorumluluk alma, Öğretmenleri ve sınıf arkadaşları ile birlikte ekranla öğrenme, Eğitim amaçlı sınırsız uygulamaya ulaşarak kavraması zor konuları etkileşimli bir biçimde kolayca kavrayabilme olanakları sağlar.

ÖZEL ÖĞRETİM KURSUNDA REHBERLİK ALANINDA HİZMETLERİNİZ NELER?

Öncelikli Hedeflerimiz: 1. Psiko-sosyal Gelişim: Özgüveni ve olumlu benlik algısını geliştirme, kişisel sorunlarını çözme becerilerini geliştirme, sorumluluk duygusunu geliştirme, kendini tanıma becerilerini geliştirme, karşısındakini anlama becerilerini geliştirme, kendini ifade edebilme becerilerini geliştirme

2. Akademik Gelişim: Eğitimsel ve akademik başarısını, kapasitesi ile doğru orantılı olarak en üst düzeyde geliştirme, eğitimsel ve akademik başarısını engelleyici faktörlerle başa çıkma becerilerini geliştirme

3. Kariyer Gelişimi: Yetenek, ilgi ve yönelimleri ile ilgili farkındalık düzeyini geliştirme, kariyerine yön verecek nitelikli bilgi birikimini geliştirme, geleceği ve kariyeri ile ilgili karar verme gücünü geliştirme

Tanıma Çalışması: Kayıt öncesinde çocuğun zihinsel, sosyal, bedensel ve fiziksel gelişimi psikolojik danışmanımız tarafından gözlemlenir; yaş grubuna özel hazırlanmış tanıma çalışmaları uygulanır; ailesiyle olan iletişimi değerlendirilir.

Uyum Sürecini Değerlendirme: Çocuğun okula başladığı ilk 15 gün içerisinde ailesi, sınıf öğretmeni ve psikolojik danışman ile uyum süreci değerlendirilir. Bu değerlendirmeye göre eğitim süreci planlanır.

Gelişim Sürecini Değerlendirme: Her öğrencinin bireysel gelişimi düzenli olarak takip edilir, gözlem (anekdot) kayıtları, oyun gözlem ve kazanım değerlendirme formları tutulur. “Portfolyo sunumları” ile öğrencilerimizin kendi değerlendirmelerini yapmaları ve ailelerine sunmaları da sağlanır.

Yıl Sonu Değerlendirmesi: Çocuğun gelişimi yılsonunda ailesi, sınıf öğretmeni ve psikolojik danışman ile beraber tekrar değerlendirilir.

SINAV SÜREÇLERİNİ NASIL SÜRDÜRÜYORSUNUZ? VELİLERE VE ÖĞRENCİLERE NE TÜR TAVSİYELERDE BULUNUYOR, ONLARI SINAVLARA PSİKOLOJİK OLARAK NASIL HAZIRLIYORSUNUZ?

Yıl içinde ebeveynlerle çocuklarının bireysel gelişimleri ile ilgili bilgi paylaşılır. Psikolojik danışmanımız ebeveynlere çocukları ile iletişimde benimsemeleri gereken tutum ve yaklaşımlar ile evlerinde çocukları için nasıl bir ortam yaratmaları gerektiği konusunda destek verir. Bunun yanı sıra aileler, çocukları ile iletişimlerinin güçlenmesini sağlamak amacıyla tanınmış iletişim uzmanları tarafından verilen seminerlere ücretsiz katılabilirler. Okulumuzdaki Aile İletişim Merkezimizde ailelerimiz hem eğitimle ilgili farklı yayın ve dijital içeriklerden yararlanabilir hem de eğitimcilerimizle ve diğer velilerle paylaşımlarda bulunabilirler.

 


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.