İnegöl Küçük Yenice’de Buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Küçük Yenice’de Buluştu
16 May 2016 / Pzt 12:49
/ 1.206 Kez Okundu
| |

İnegöl Kent Konseyi Sivil Toplum Çalışma Grubu’nun projelerinden biri olan; İnegöl Buluşuyor etkinliğinin 2.’si İnegöl Manavlar Derneği’nin organizasyonu ile Küçükyenice Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Programa ilçe protokolünün yanı sıra STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda çeşitli ikramlarda bulunulurken, birlik ve beraberliğe dikkat çekildi.

 

Programda ilk olarak açıklamalarda bulunan Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, "Kent Konseyi Sivil Toplum Çalışma Grubu ile birlikte ortaya konulan proje kapsamında, "İnegöl Buluşuyor" projemizin ev sahipliğini bu defa Manavlar Derneği olarak bizler yapıyoruz. İstedik ki programımızı bildiğiniz gibi İnegöl'de Manavlar Derneği dendiğinde, Manav dendiğinde, Manav halkının İnegöl'de 700 yıldan beri Osmanlı ile beraber, Ertuğrulgazi ile beraber Bizans sınırına gelen, Osman Gazi ile beraber İnegöl'ü fetheden, Bursa'yı fethedip cihan imparatorluğunu kuran, dünyanın dört bir tarafına kadar Müslümanlığı ve Türklüğü götüren bir neslin torunları olduğu ve İnegöl'ümüzde hep beraber birlikte yaşan bir toplum olduğumuz bu süreçte anlaşılmış oldu. Bur proje çok güzel bir proje.  "İnegöl Buluşuyor " Projesi, İnegöl Şavşatlılar Derneği'nin düzenlediği programla start almıştı. İkincisini de bu akşam bizler düzenliyoruz ve bu proje sırayla devam edecek" dedi.

 

"Ben bu vatan için Şehit olan 8 askerimizi de rahmetle anıyorum" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Kızmaz, "Geride kalanlara Allah sabırlar versin. Düşmanları çok olan bir milletiz. Düşmanlarımız çok olduğu sürece de  bu mücadele devam edecek. Bizim birliğimiz ve beraberliğimiz bütün dünyanın huzuru oluyor. Bizim gücümüz oldu mu, Türkiye güçlü oldu mu, dünya huzur buluyor. Ne zaman Türk milleti biraz zayıfladığında, her tarafta kan ve gözyaşı durmuyor. Onun için bu mücadeleler devam edecek" şeklinde konuştu.

 

İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ise, "İnegöl Buluşuyor projemizin ikincisini icra ediyoruz. Birincisini bundan bir ay önce kadar İnegöl Şavşatlılar Derneği yapmıştı. Bu proje 12 ay yapılacak, daha sonra genel bir organizasyon ile tekrar sizi bir araya getireceğiz. Amacımız bir çiçek bahçesi olan İnegöl'ümüzü her alanda tanıştırmak, sulh ve barış içerisinde yaşamasına katkı sağlamaktır. Projenin çıkış amalarından biri de şudur; Emniyet Müdürümüz ile İnegöl'ün genel durumunu konuşurken, şöyle bir söz söylemişti; iki tane genç çok basit bir olaydan dolayı kavga ediyorlar, biz de iki etnik köken birbirine girmesin diye 3 gün nöbet tutmak zorunda kaldık. Çünkü birbirlerini tanımıyordu insanlar. Bugün burada STK Çalışma Grubunda 20'nin üzerinde dernek var. Bu arkadaşlar dün birbirlerini tanımıyorlardı. Bugün bu ve benzeri vesileler ile birbirlerini tanıyorlar. Yarın çok rahat lokallerine gidecekler, çok rahat dertlerini sıkıntılarını paylaşacaklar ve bu proje sonucunda sorunlarını çok rahat bir şekilde çözecekler" dedi.

 

İnsanların İnegöl'de değer vermesi gerektiğini ve bunun da bir vefa borcu olduğunu belirten Cerrah, "Hepimiz bu ülkenin bir köşesinden buraya geldik. Kimimiz Balkanlar'dan, kimimiz Türki cumhuriyetlerden, Türkiye'nin hemen hemen her ilinden buraya gelerek bir mozaik oluşturduk. Kimimiz açlıktan dolayı geldi, kimimiz sorunlarından dolayı buraya geldi. Ve bu İnegöl hepimize ekmek verdi ve bu İnegöl hepimizi bağrına bastı. O yüzden diyoruz ki; hepimizin İnegöl'e vefa borcu vardır. Ve mutlaka bu vefa borcunu ödemek için herkes azami oranda gayret göstermek zorundadır. İnegöl bizim evimizdir, bahçemizdir, elbisemizdir. Ve biz bunları nasıl koruyorsak, temizliyorsak, sokaklarımızı da caddelerimiz de evimiz gibi temizlemek zorundayız. Çünkü bizim bu güzel kente ciddi bir vefa borcumuz var" ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

Kenet Konseyi'ne yapılan etkinlik nedeni ile teşekkür ederek başlayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bu etkinliğin bir kapalı spor salonunda yapılmasından ziyade, böyle bizim İnegöl'ümüzün tabiri yerindeyse meyve deposu olan, güzel köylerimizden biri olan Küçükyenice Mahallemizde yapılıyor olmasının çok daha olumlu olduğunu düşünüyorum. Emeği olanı katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu buluşmaların bir çok nedeni var. Türkiye haritasını çevirip bir inceleyin. Her tarafta ateş var. Suriye'de var, Irak'ta var, Gürcistan'da var... Ve bu coğrafyada yıllarca dimdik ayakta durmuş ve dünyanın sigortası olmuş Türkiye Cumhuriyeti dün olduğu gibi bugün ve bugünden sonra da inşallah etrafına huzur dağıtacak..." dedi.

 

Programda son olarak açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Ali Akça, "Bugün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü. Ben bu vesile ile tüm çiftçilerimizin bu özel gününü kutluyorum.  Çiftçilerimizin ürettiği birbirinden leziz çilekleri, kirazları, kabak tatlısını az önce yedik. Emeklerine sağlık. Umarım ürünleri bereketli, yarınları aydınlık olur. Ve inşallah alın terlerinin karşılığını ürünlerini en güzel fiyata satarak görürler"

 

"Bugün İnegöl'ün yetiştirdiği önemli değerlerden bir arkadaşımızı sonsuzluğa uğurladık. Milli takım kaleciliğine kadar yükselen İbrahim Ortakçı kardeşimiz hakka yürüdü. Onun cenazesine katıldım. Cenazede bir şek dikkatimi çekti. Siyasi anlayışları, dünya görüşleri farklı bir çok kardeşimiz İbrahim Bey'in cenazesinde ailesinin acını paylaşmak için bir aray gelmişti. Buna acı da birlik deriz. Ve bu akşam siz değerli dostlarla birlikteyiz. Buluşmanın bir araya gelmenin sevincini yaşıyorum. Burada sevinçte birlikte, mutlulukta birlik diyoruz" dedi.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.