30 Haz 2018 / Cmt 18:46
/ 32.878 Kez Okundu
| |

İnegöl’de ayı paniği yaşandı. Alanyurt ile Hamzabey mahallesi arasında ekinlerin bulunduğu alanda ayı görüldü.

İnegöl’ün Alanyurt bölgesinde konutlara yakın alana inen ayı, ekipleri harekete geçirdi. Esenler mahallesinin arazi alanında arılarını kontrol etmek için gelen vatandaş, ayı ile karşı karşıya kalınca ortalık karıştı.

Arıcı İbrahim Yavuz, Alanyurt Esenler mahallesinin arazi alanındaki arı kovanlarına bakım için gitti. Kovanlardaki balı toplamaya başlayan arıcı, bir anda karşısında ayıyı gördü. Ayının iki ayağa kalkmasıyla heyecanlanan arıcı, ayıyı kaçırmak için elindeki duman körüğünü kullandı. Olay yerinden uzaklaşan arıcı, durumu Emniyet ve belediye ekiplerine bildirdi.
Canını zor kurtaran arıcı, olay yerine gelen ekiplere ayının gittiği yeri gösterdi. Olay yerinde geniş çaplı yapılan araştırmalara rağmen, ayının izine rastlanılmadı.
Olayı anlatan Arıcı İbrahim Yavuz, “Arılara bakmaya geldim. Körüğü yaktım. Çalıların içinden kuvvetli bir nefes sesi geliyor. Döndüm baktım ayı dikildi karşımda. Neredeyse 3 metre. Heyecandan bağırdım. Elimdeki körüğü fırlatınca döndü anızın yanından  mısır tarlasının içine doğru gitti. 155’i ve hayvan barınağını aradım.” Dedi.

BİRİ DESE İNANMAM
Yavuz olayı şu ifadelerle anlatı; “Biri dese inanmam burada ayının ne işi var. Genç bir ayı dikildiği zaman bir insan boyu var. Cemiyet tarafından bir yerden geldi heralde. Yakında oturma alanları var. Burada çoluk çocuk var. İnsanlar balığa gelip gidiyorlar. İnşallah kimseye zarar vermeden etkisiz hale getirir de doğaya bırakırlar.”.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.