İnegöl'de kaçak göçmen operasyonu: 50 Suriyeli yakalandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl'de kaçak göçmen operasyonu: 50 Suriyeli yakalandı
#İnegöl | Haber Merkezi
10 Eki 2023 / Sal 00:37
/ 5.661 Kez Okundu
| |

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda 50 Suriye uyruklu kaçak göçmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yenice mahallesi Kasımefendi caddesinde bulunan bir apartmanda kaçak göçmenler olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine şafak vakti operasyon düzenlendi. Apartmanda yapılan aramada, 50 Suriye uyruklu kaçak göçmen yakalandı.

 
Gözaltına alınan şahıslardan 35'inin kimliği olmadığı, 15'inin ise diğer illerde oturma izinlerinin olduğu tespit edildi. Kimliği olmayan 35 kaçak göçmen, sınır dışı edilmek üzere Bursa İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Oturma izni olan 15 şahıs ise yaşadıkları illere gönderildi.
 
Operasyonla ilgili soruşturma sürüyor.
Kaçak göçmen sorunu
 
Kaçak göçmen sorunu, Türkiye'nin önemli sorunlarından biri olmaya devam ediyor. Ülkeye yasa dışı yollarla giren kaçak göçmenler, güvenlik ve ekonomik sorunlara yol açıyor.
 
İçişleri Bakanlığı, kaçak göçmenlerle mücadele kapsamında çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar kapsamında, kaçak göçmenleri tespit etmek ve sınır dışı etmek için operasyonlar düzenleniyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.