İnegöl’de kira fiyatlarında dudak uçuklatan artış

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de kira fiyatlarında dudak uçuklatan artış
#İnegöl | Haber Merkezi
07 Ara 2023 / Per 13:48
/ 4.086 Kez Okundu
| |

İnegöl’de her yıl yaklaşık 10 bin yeni göç olurken, konut ihtiyacı gelen göçü karşılayamıyor. Karşılamayan ihtiyaç nedeniyle konut fiyatları artış gösterirken buda kira fiyatlarını etkiliyor. İnegöl’de kira fiyatlarının son yılda değişimi ise dudak uçuklatacak cinsten.

İnegöl’ün nüfusu resmi olarak 300 bine dayanırken gayrı resmi olarak 350 bin olarak anılmakta. Her yıl ortalama 10 bin nüfus artışı olurken buna paralel olarak konuk ihtiyacı karşılanamamakta. Artan konut ihtiyacı nedeniyle İnegöl’de konut fiyatları artarken buna endeksli kira fiyatları da artış göstermekte.

Ünlü emlak değerleme sistemi olan Endeksa verilerini açıkladı.

Açıklanan verilere göre İnegöl’de Ocak 2019 ile Kasım 2023 dönemi arasında kira fiyatları %1118 artış gösterdi.
İnegöl’de son bir yıllık süreçte ise kira fiyatları %148 artış gösterdi.

İnegöl’ün kira fiyatlarında metrekare olarak en pahalı bölgesi Osmaniye bölgesi gelirken , ardından Süleymaniye Mahallesi sonrada Kozluca bölgesi gelmekte.

İnegöl’ün en ucuz kiralık bölgeleri ise, Mesudiye Mahallesi, Cerrah Mahallesi ve Karalar bölgesi olarak dikkat çekmekte.

ORTALAMA KİRA İSE 12 bin 477 TL
Öte yandan Endeksa verilerine İnegöl’de ortalama kira bedeli metrekare olarak 96 TL olarak belirlenirken ortalama 130 metrekare bir dairenin kirası ise 12 bin 477 TL olarak belirlendi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.