İnegöl’de o binalar yıkılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de o binalar yıkılıyor
27 May 2018 / Paz 20:54
/ 11.975 Kez Okundu
| |

İçişleri Bakanlığının gönderdiği genelge doğrultusunda, çevre kirliliğine yol açan metruk ve atıl binalar yıkılıyor. Bu kapsamda Bursa’da 550 binanın yıkımı gerçekleştirilirken; İnegöl’de madde bağımlılarının mekânı haline gelen yıkılmaya yüz tutmuş metruk binaların da yıkımının yapıldığı bildirildi.

TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların başta uyuşturucu olmak üzere birçok nedenle kullanıldığının tespit edilmesi üzerine İçişleri Bakanlığı, 14 Mart 2018 tarihinde ‘Metruk Binalar Genelgesi’ gönderdi.

SUÇ MERKEZİNE DÖNÜŞÜYOR

Metruk binaların suç işleyen kişilerin saklanma, uyuşturucu ve zararlı madde kullananlar ile suç örgütlerinin mesken tuttuğu alanlar haline geldiğine dikkat çekilen genelgede; insanların can-mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan metruk binaların belirlenmesi ve güvenlik açısından tehlike oluşturan bu metruk binaların mevzuata uygun şekilde yıkılması talimatı verildi.

VALİLİK EL ATTI

Valiliklerce il ve ilçelerde boş ve atıl durumda bulunan metruk binalar tespit edildi. Bu binalara girilmemesi için önlerine engel konuldu ve çevrelerindeki güvenlik önlemleri artırıldı.

Güvenlik tedbirleri kapsamında bu bölgelerde asayiş devriye hizmetleri yoğunlaştırıldı. Bina çevrelerinde karşılaşılan muhtaç kişilere de gerekli yardımlar yapıldı.

TÜRKİYE GENELİNDE SEFERBERLİK

Son 2 ayda yürütülen çalışmalar kapsamında; Türkiye genelinde 60 bin 503 metruk bina belirlendi. Bu binalardan 19 bin 686’sı yıkıldı. Geriye kalan 40 bin 817 metruk binanın yıkımı için ise hukuki süreç devam ediyor.

Metruk binaların yıkımında ilk sırayı 3 bin 859 bina ile Ankara aldı. Ankara’yı, bin 298 bina ile Aksaray, bin 225 bina ile Kayseri, bin 99 bina ile Erzincan, 759 bina ile İstanbul, 550 bina ile Bursa takip etti.

İNEGÖL’DE KONTROL ALTINDA

Bakanlığın ilçelerdeki metruk binalara özel önem verilmesi, bu binaların çevrelerinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını istemesi üzerine İnegöl’de de gerekli çalışmalar yürütüldü.

Bu kapsamda, kentin birçok yerinde bulunan tarihi ancak bakımsızlık metruk hale gelen binalar tespit edildi.

Madde bağımlılarının mekânı haline gel yıkılmaya yüz tutmuş metruk binaların bazılarının yıkıldığı bazılarıyla alakalı da hukuki sürecin devam ettiği bildirildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.