İnegöl’de para dolu çanta bulan gençler, çantayı polise teslim ettiler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
09 Eki 2023 / Pzt 17:45
/ 22.978 Kez Okundu
| |

İnegöl’de okul sonrası gezmeye çıkan 2 kafadar para dolu çanta buldular. Çocuklar para dolu çantayı polise teslim ederek sahibine ulaştırılmasına yardımcı oldular.

İnegöl Gazi Osmanpaşa İmam Hatip Orta Okulu 7. Sınıf öğrencileri Muhammed Deniz ve Yusuf Tomeh Hacer Salih Yıldız İlk Okulu önünde yol kenarında içinde para olan çanta buldular. Para dolu çantayı bulan 2 genç belediye binası arkasında ki polis merkezine götürerek teslim ettiler.
Emniyet ekipleri ise çantanın içinde bulunan kimlik bilgilerinden çantanın sahibine ulaşarak çantayı sahibine teslim ettiler.

KARAKOLA GÖTÜRDÜK
Yolda buldukları çantayı karakola götürdüklerini ifade eden 13 yaşındaki Muhammed Deniz

“Hacer Salih İlk Okulunun önünden geçerken çantayı bulduk. Çantayı bulunca içine baktık içinde kimlikte vardı, sonra hemen belediyenin arkasında ki karakola götürdük. Orada polisler bizi beklettiler çantanın içindeki kimlikten sahibine ulaştılar. Sonra çantanın sahibi geldi çantasını aldı bize de harçlık verip gönderdiler.”


SINIF ARKADAŞININ BABASI ÇIKTI
Para dolu çantanın sınıf arkadaşlarının babası olduğunu daha sonra öğrendiklerini söyleyen 13 yaşındaki Yusuf Tomeh

“Biz okuldan sonra gezemeye gitmiştik. Eve geri dönerken Hacer Salih Okulu’nun çanta bulduk. Çanta yerde direğin dibindeydik. Çantayı açtık içinde kimlik yada bir telefon numarası var mı diye.  İçinde kimlik vardı polise götürdük. Sonra bize bekleyin dediler biz sahibini arayacağız dediler. Sahibini aradılar sahibine ulaşamadılar, çocuğuna ulaşabildiler. Çocuğu da babasını aradı babası da geldi. Çantayı kontrol etti bize biraz ödül parası verdi. Çantanın sahibi daha sonra tanıdık çıktı benim sınıf arkadaşımın babası çıktı.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.