İnegöl’de ponzi şoku! Onlarca kişiyi dolandırdılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de ponzi şoku! Onlarca kişiyi dolandırdılar
#İnegöl | Haber Merkezi
01 Ara 2023 / Cum 19:19
/ 23.871 Kez Okundu
| |

İnegöl’de kurulan ponzi sistemi aracılığı ile yüksek kar vaadiyle onlarca kişinin dolandırıldığı ortaya çıktı.

İNEGÖL ONLİNE | ÖZEL HABER
Kolay para kazanmak isteyenlerin düştüğü saadet zincirlerine her gün bir yenileri ekleniyor. İnegöl’de bir çok kişi kolay yoldan para kazanmak için geçtiğimiz sene Eros Pro isimli ponzi sistemine dahil olup bir çok kişi elindeki paraları kaybetmişti.

BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ
İnegöl’de gerçekleşen dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Yüksek kar vaadinde bulunan iş insanı, iş insanlarından para toplamaya başladı. Bir süre topladığı para ile kar payı dağıtıldıktan sonra sisteme yeni isimler eklenmeye başlandı.

DUYAN GELMİŞ
Yüksek kar payını duyanlar sisteme dahil olmaya başlamış, nakit paranın yanı sıra çekler yazılmaya başlanmış.

SİSTEM TIKANDI
Sistemden bugün paralarını çekmek isteyenler dolandırıldıklarını anladı. Öte yandan iddiaya göre sistemi kuran kişi paraları ödeyemeyeceğini belirtmiş.

PONZİ SİSTEMİ NEDİR?
Ponzi şeması veya Ponzi sistemi, yüksek kar getiren bir üretim varmış gibi göstererek yatırımcıları sisteme katmayı amaçlayan ve ilk yatırım yapanlara ödemenin sisteme sonradan katılanların parasıyla yapıldığı bir dolandırıcılık yöntemidir. Ortada yüksek kâr getiren bir üretim olduğu, bu üretim sayesinde yatırımcılara para ödendiği iddia edilir ve bu sayede sisteme yeni yatırımcılar çekmeye çalışılır. Ponzi şemasına katılımlar bittiği zaman, ortada kâr getiren bir üretim olmadığı için yeni yatırım yapanlara ödeme yapılamaz, sistem çöker ve ponzi şeması sonlanır.

PONZİ SİSTEMİ TARİHİ
Tarihte bilinen ilk ponzi şeması, bu sisteme adını veren Charles Ponzi tarafından 1920 yılında gerçekleştirilmiştir. Ponzi, bu sistemi sayesinde kısa sürece 10.000 yatırımcıyı posta pullarını kullanarak bir arbitraj kârı elde ettiğine inandırmış; ancak aslında ortada olmayan bu kârlar nedeniyle sistem daha fazla sürdürülememiş ve sistem kısa sürede çökmüştür.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.