İnegöl’de sadece bin 299 kişi bunu kullanıyor!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de sadece bin 299 kişi bunu kullanıyor!
15 Mar 2016 / Sal 15:16
/ 4.348 Kez Okundu
| |

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türkiye genelinde başlanan yeni ehliyetlere geçişte İnegöl’de ilk 2 buçuk aylık süreçte bin 299 kişi yeni ehliyet kullanmaya başladı.

Türkiye’de 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle yeni ehliyet kartlarının dağıtımı başladı. İnegöl’de de 2 buçuk aylık süre zarfında bini aşkın vatandaşın ce bine yeni ehliyetler girdi.

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nden alınan bilgiye göre, 2 buçuk aylık süreçte toplam bin 299 vatandaş İnegöl’de yeni ehliyetleri kullanmaya başladı.

704 KİŞİ EHLİYETİNİ DEĞİŞTİRDİ

Yeni ehliyetlerin dağıtımına başlanmasıyla birlikte İnegöl’de bugüne kadar 704 kişi Emniyete başvurarak ehliyetini yeni ehliyetlerle değiştirdi. Ocak ayında 284, Şubat ayında 262 kişi ehliyetini değiştirmek için emniyete başvururken, Mart ayında ise şuana kadar 158 kişi eski ehliyetini yenisiyle değiştirdi.

392 KİŞİ ESKİ EHLİYET KULLANMADAN YENİSİNİ ALDI

Öte yandan, yeni yılın ilk 2 buçuk aylık döneminde İnegöl’de ilk defa ehliyet alanların sayısı ise 392 olarak kayıtlara geçti. Ocak ayında 86, Şubat ayında 204 ve Mart ayında ise şuana kadar 102 kişi ehliyet alanlar kervanına katıldı.

Ayrıca yine emniyet kayıtlarına göre, ehliyetinin sınıfını değiştirerek ehliyetini yenileyenlerin sayısı da 98 olarak kayıtlara geçti. Ocak ayında 55, Şubat ayında 27 ve Mart ayında ise şuana kadar 16 kişi B sınıfı ehliyetini yükselterek ya da A2 ehliyeti de alarak ehliyetini yenisiyle değiştirme fırsatı buldu.

98 KİŞİ EHLİYETİNİ KAYBETTİ

İnegöl’de 98 kişi ise ilk 2 buçuk ayda ehliyetini kaybettiği için yenisini çıkarttı. Bu işlem sırasında da yeni ehliyet kartlarını kullanmaya başlamış oldu.

Yurt dışından aldığı ehliyeti Türkiye Cumhuriyeti ehliyetine çevirenlerin sayısı da 2 buçuk ayda 7 olarak kayıtlara geçti. Tüm işlemler sonrasında; İnegöl’de yeni ehliyet kartlarını kullanan kişi sayısı toplamda 1 299 kişiye ulaştı.

EHLİYETİ YENİLEMEK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nden alınan bilgiye göre, eski ehliyetini yenisi ile değiştirmek isteyen vatandaşlar için gerekli evraklar şöyle:

- surucurandevu.egm.gov.tr adresinden randevu alınacak

- Nüfus cüzdanı, pasaport veya avukatlık kimliği

- Sürücü sağlık raporu (resmi ya da özel sağlık kuruluşlarından veya aile hekimlerinden. Sınıf kesinlikle yazılmayacak)

- 2 adet biyometrik fotoğraf (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde)

- Zayi değilse mevcut sürücü belgesi

- Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli (13 TL vergi dairesi ya da anlaşmalı bankalara) Hizmet vakıf bedeli (2 TL anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz) makbuzda tahsil edilmiştir ibaresi ve memurun kaşe ile imzası olacaktır.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.