İnegöl’de Tehlike Arz Eden Binalar Yıkılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de Tehlike Arz Eden Binalar Yıkılıyor
13 Şub 2016 / Cmt 11:29
/ 3.168 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi tehlike arz eden ve atıl vaziyette bulunan binaları kamulaştırarak bir bir yıkıyor.

İnegöl’ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için birçok önemli projeyi hayata geçiren ve bu kapsamda ilçenin yaşam kalitesini arttırmaya öncülük eden İnegöl Belediyesi, günlük yaşamı kolaylaştırmak ve vatandaşlarımızın yaşanabilir bir şehirde olma olgusunu hissetmelerini sağlamak için birçok çalışmayı hayata geçiriyor.

 

İnegöl Belediyesi bu kapsamda yolların genişlemesi, ferah ve rahat bir şehir ortamının sağlanması, çocuklar için park alanları ile araç sirkülasyonunu rahatlatacak şekilde mahalle otoparklarının oluşturulması adına, tehlike arz eden ve atıl vaziyette bulunan binaları kamulaştırarak bir bir yıkıyor.

 

Bu kapsamda Hacı Veli Ağa Sokak, Kasım Efendi Caddesi, Altay Caddesi ve Altıeylül Ortaokulu civarında 15-20 adet parsel kamulaştırılmıştır. Söz konusu parsellerden üzerinde bina olanların en önemlisi olan Hacı Veli Sokak’ta tehlike arz eden ve atıl vaziyette bulunan binanın yıkımı bugün İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Söz konusu alanda ilerleyen günlerde belediye tarafından bölgenin ihtiyacına yönelik otopark ve meydan çalışması da yapılacağı yetkililerce bildirildi.

inegolonline.com/diger_resimler/1322016-112846_240406.JPG" style="height:400px; width:600px" />

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından İnegöl’ün birçok yerinde kamulaştırılması yapılan binaların yıkım işlemleri bugün yapılan yıkım çalışmasıyla başladı. Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre Orhaniye ve Mesudiye Mahallesi ile Cerrah, Mesruriye ve Turgutalp kırsal mahallelerinde de kamulaştırma çalışmaları yapılarak, İnegöl halkının rahat bir yaşam sürmesi ve yaşam değerlerinin üst seviyeye çıkması noktasında önemli adımlar atılacağı bildirildi. 

 

İnegöl Belediyesi, yıkım sonrasında oluşacak boş alanlarla vatandaşlarının günlük yaşamlarını rahatlatacak, şehrin çehresini değiştirecek, araç sirkülasyonuna çözüm olacak mahalle otoparkları ile çocuklara oyun ortamı sağlayacak park alanlarını oluşturarak konforlu bir yaşama öncülük etmenin sevincini yaşıyor.

 

Aynı zamanda şehrimizde bu donatı alanlarının sayılarının çoğalması için her gün yeni bir projeyi hayata geçirme adına İnegöl Belediyesi büyük bir uğraş veriyor. Şehrin birçok noktasında gerçekleştirilen yıkım çalışmaları ile İnegöl’ümüzün çehresi değişiyor, modern ve yaşanabilir bir kent olma yolunda önemli bir merhale kat ediliyor. 

inegolonline.com/diger_resimler/1322016-112846_511633.JPG" style="height:449px; width:600px" />


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.