İnegöl'de Telefonla Dolandırıcılık Uyarısı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl'de Telefonla Dolandırıcılık Uyarısı!
#İnegöl | Haber Merkezi
05 Mar 2024 / Sal 11:00
/ 3.932 Kez Okundu
| |

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı, son günlerde ilçede artan telefonla dolandırıcılık vakalarına karşı vatandaşları uyardı.

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı son günlerde ilçede görevli kamu görevlilerinin isim ve ünvan bilgilerini kullanarak gerçekleşen dolandırıcılık olaylarına dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Başsavcılık, İnegöl de son günlerde telefonda kendini hakim, savcı, polis, jandarma olarak tanıtarak para talep eden şahıslara itibar etmemelerini istedi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;Günümüz teknoloji ve bilişim çağı olması nedeniyle bu eksende özellikle dolandırıcılık suçlarında birçok çeşitlilik meydana gelmiş, art niyetli şüpheli şahıslar kendilerini Vali, Kaymakam, Hakim, Savcı, Asker ve Polis gibi kamu görevlisi vb. şekilde tanıtarak aziz milletimizin saf ve temiz duygularını da kullanarak bir çok vatandaşımızı maddi kayba uğratmaktadır. Çeşitlilik gösteren dolandırıcılık suçlarının mağduru olmamak ve bu suçlara karşı bilinçli olmak adına bu suç ile ilgili uyarı ve ikazlara vatandaşlarımızın dikkat etmesi büyük önem arz etmektedir.

UNUTMAYINIZ;
Hakim, Savcı, Asker, Polis herhangi bir sebeple para veya ziynet eşyası istemez. Bu şekilde olaylara maruz kalırsanız, kesinlikle itibar etmeyiniz, telefonunuzu kapatarak, 112 hattını arayarak, konuyu bildiriniz.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.