İnegöl'de Yaban Mersini Hasadı Başladı: 100 Ton Rekolte Bekleniyor!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl
#İnegöl | İHA
10 Tem, 2024 / Çar 12:41
2 dk okuma / 4.231 Kez Okundu
| | |

İnegöl'de 20 köyde toplam 1.500 dekar alanda üretimi yapılan yaban mersininde hasat başladı. Bu yıl 100 ton rekolte bekleniyor.

İnegöl'de 10 yıl önce deneme ekimi yapılan yaban mersini, son yıllarda hem üretim alanı hem de rekolte bakımından önemli bir artış gösteriyor. Bu yıl 20 köyde 1.500 dekar alanda üretimi yapılan yaban mersininde hasat başladı. İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve diğer yetkililer, Tuzla Mahallesi'nde düzenlenen hasat etkinliğine katılarak yaban mersini topladı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yaptığı açıklamada yaban mersininin İnegöl için yeni ve kıymetli bir ürün olduğunu söyledi. Taban, "Şu anda 1.500 dönüm alanda ekiliş var. Bu rakam her geçen yıl artıyor. Çiftçilerimiz ürünün burada yetiştiğini gördükçe yaban mersini ekenler artıyor. Bizler de İnegöl Belediyesi olarak üreticilerimize ücretsiz toprak analizi desteği sağlıyoruz." dedi.

yaban mersininin üreticiler için yeni bir geçim kaynağı olduğunu da belirten Taban, "sağlık yönüyle de çok kıymetli bir ürün. İhracatı yapılan bir ürün. Ürünlerimizi daha katma değerli hale getirmek için bir kurutma tesisi kurduk. yaban mersinini de yine kurutulmuş halde satıyoruz. Aynı zamanda yaban mersiniyle çeşitli lezzetler üreterek bir katma değer sağlamış oluyoruz. Reçeli, tatlıları, içecekleri, lokumu, keki gibi pek çok ürünle daha katma değerli hale geliyor yaban mersini." şeklinde konuştu.

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ise, "İnegöl'ümüz köftesiyle, sanayisi ve mobilyasıyla daha çok bilinse de çok ciddi bir tarım şehri. 8,7 milyar TL tarım geliri elde eden bir bölge. Son yıllarda da alternatif ve gelir getirici ürünler üzerinde yapılan çalışmalarla şu an bulunduğumuz Tuzla köyümüzde yaban mersini üretimi yapılmakta. Bu ürünler sadece iç piyasaya değil ihracata da gidiyor." diye konuştu.

yaban mersini, İnegöl'ün tarımsal potansiyelini ve çeşitliliğini gösteren önemli bir ürün. Hem üreticiler hem de yerel ekonomi için önemli bir gelir kaynağı olan yaban mersini, İnegöl'ün marka değerlerinden biri haline gelme yolunda ilerliyor.


 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.