İnegöllü heyet yardımları Suriye’ye ulaştırdı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllü heyet yardımları Suriye’ye ulaştırdı
20 Ara 2018 / Per 18:52
/ 6.450 Kez Okundu
| |

İnegölü basın mensupları ile Suriye’de bulunan İnegöl İHH, İnegöl halkının yardımlarını Suriyelilere ulaştırdı.

İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği, İnegöl halkının yardımlarını Suriye’deki kamplarda kalan mazlumlara dağıttı. İnegöl’de basın mensuplarının da katıldığı programda ayrıca terörden arındırılan Afrin ve Azez şehirleri de gezildi.

İnegöl'den Suriye'ye giden İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhan Tatlı, yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları, Suriye’deki kamplarda kalan mazlumlara İnegöl halkı tarafından gönderilen 50 ton kömür, 50 ton su, 4 bin 500 hasta bezi ve 25 ton undan oluşan 5 TIR dolusu yardımı dağıttı.

5 MİLYON KİŞİ EVİNİ TERKETTİ

İnegöllü basın mensuplarıyla Suriye’de bulunan ve yardımları dağıtan İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, yaptığı açıklamada; “Suriye’deki kriz önce reform talepleriyle başladı. Sonra uluslararası güçlerin müdahalesi ile küresel hesaplaşma arenasına dönüştü. Suriye’de insani bedel giderek büyüyor. Şimdiye kadar 500 bin kişinin hayatını kaybetti. Bu savaşta 2 milyon kişi sakat kaldı.  5 milyon kişi de evini terk etti. Malumunuz havalar soğuk. Dünyanın dört bir yanında yoksulluk, savaş ve doğal afetler sebebiyle milyonlarca insan kış aylarını zorlu şartlar altında geçiriyor. Soğuğun yanı sıra burada çocuk ve yetişkinler hastalıklar ile mücadele etmeye çalışıyor. Soğuktan dolayı sığınacak sıcak bir yuvadan mahrum mülteciler için şartlar daha da zorlaşıyor. Ölümler meydana geliyor”

HESABINI VEREMEYİZ

“Hiçbir Müslüman Hz.Ömer’in şu sözünü unutmasın; “Kışın dağlara yem buğday erpin ki. Kimse demesin Müslümanların ülkesindeki kuşlar açlık öldü diye… İslam ülkelerinin birisinde eğer bir çocuk açlıktan ve yoksulluktan ölürse Müslümanlar olarak inanın bunun hesabını veremeyiz. Görüyorsunuz buradaki insanlar kışın dondurucu soğuğuyla yüzleşiyor. Kış, mülteci kamplarında soğuk, hastalık ve ölüm anlamı taşıyor. Milyonlarca ihtiyaç sahibinin kışlık elbise, bot, battaniye ve gıdaya ihtiyacı var. Suriye halkı desteğimizi bekliyor”

AZ-ÇOK VERİN

“Ben ne yapabilirim gücüm ne ki diyenlere diyeceğim şudur ki; muhakkak herkesin yapabileceği bir şey vardır. Ama az ama çok. Kimi 1 TL kimi 100 TL kimi 1000 TL kimi verir. Bu büyük bir imtihandır. Bu sadece Suriyelilerin imtihan değil aynı zamanda bizimde imtihanımızdır”“Biz komşumuza vereceğiz ki Allah da bize versin. Ama komşuluk hakkı, ama Müslümanlık hakkı, ama insanlık hakkı için buradaki kardeşlerimize sahip çıkmalıyız.

Peki biz ne zamana kadar sahip çıkacağız.  Ne zaman kadar yardımlar yapacağız diyenlere; Kur’ani bir ifade ile cevap vermek istiyorum ki: Sana ölüm gelinceye kadar iyiliğe devam et. Ölünceye kadar iyilik etmeye,  yardım etmeye, merhamet göstermeye devam edeceğiz. Son olarak derim ki bu soğuk günlerde; sıcak bir iyilik herkese çok iyi gelecek”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.