İnegöllüler bakanı dinlemedi marketlere akın ettiler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllüler bakanı dinlemedi marketlere akın ettiler
#İnegöl | Haber Merkezi
06 Mar 2022 / Paz 20:13
/ 9.591 Kez Okundu
| |

Ayçiçek yağına gelen sürekli zamlar ve yeni zam korkusu ve tükenme korkusu yaşayan vatandaşlar Tarım Bakanı'nın sözünü dinlemeyerek marketlere akın etti.

Enerji fiyatları, artan tarımsal girdiler ve kur farkı yanı sıra günlerdir süren Rusya Ukrayna savaşı ayçiçek yağı fiyatlarını olumsuz etkiledi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası iki ülke arasında devam eden savaş, Türkiye'nin ham yağ ithalatını büyük oranda durdurdu. Stoklarda market rafları dahil 1-1.5 aylık yağ kaldığı tahmin ediliyor. İnegöl'de de vatandaşlar marketlere akın ettiler.
Zincir marketlere giden vatandaşlar alışveriş ihtiyaçlarının yanında özellikle Ayçiçek yağı ve un satın aldılar. Zam gelecek kaygısı yaşayan vatandaş İnegöl’de ki zincir marketlerdeki Ayçiçek yağı raflarını boşalttı.
İKİDEN FAZLA VERMEDİLER
Bazı işletmeler ise bir müşteriye en fazla 2 adet Ayçiçek yağı satışı yaptı.
BAKANI DİNLEMEDİLER
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi sabah yaptığı açıklamada “Ülkemizin yeterli miktarda ayçiçeği yağı stoku bulunmaktadır” demişti.
TÜRKİYE 3. SIRADA
Tüm bu gelişmeler, Türkiye'nin ayçiçek yağındaki dışa bağımlılığını bir kez daha akıllara getirdi.
 
Birden fazla kaynaktan derlenen ayrıntılı ülke istatistiklerini toplayan Index Mundi verilerine göre, Türkiye, dünyanın 3. en büyük ayçiçek yağı ithalatçısı ülkesi konumunda bulunuyor.
 
Birinci sırada, Hindistan, ikinci sırada ise Çin bulunuyor.
 
 
*3. sırada yer alan EU-27, Avrupa Birliği bölgesini temsil ediyor. Bu yüzden ülkeler bazında Türkiye 3. sırada yer alıyor.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.