İnegöllüler dikkat, sahte haberle insanları dolandırıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllüler dikkat, sahte haberle insanları dolandırıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Ara 2019 / Per 15:18
/ 12.867 Kez Okundu
| |

İnegöl’de bir kişi sahte hasta yalan haberi ile İnegöl’de hayırseverleri dolandırma girişiminde bulunuyor. Şahıs daha öncede yaptığı dolandırma işlemleri yüzünden sağlık bakanlığı tarafından dava açıldı.

İnegöl’de bir vatandaş kurgu aile hikâyesiyle 2 yıl içinde 4 kez haber ajansları ve gazetelere çıkarak hayırseverlerden yardım istiyor.

Kendi beyanına göre 37 yaşındaki Ünal Gül, 1999 Marmara Depremi'nde evinin yıkıldığını, bir çocuğunun enkaz altında kaldığını, daha sonra bir çocuğunun trafik kazasında öldüğünü, küçük kızının ise beyninde çıkan tümör çıktığını belirtti. Kızının tümör tedavisi için yurtdışından tanesi bin liraya getirilen ve ayda iki kez yapılması gereken ilaç için yardıma ihtiyaç duyduğunu söyleyen Ünal Gül, bu haberlerle hayırseverlerden para topluyor.

HER SENE AYNI HİKÂYE

Aynı yöntemi daha sonra Manisa'da devam ettiren Ünal Gül, bu kez de dağlarda salep otu toplayarak yaşamını geçirdiğini, eşinin kanser olduğunu, kızının tümör tedavisi için ihtiyaç duyduğu ilaçları devletin ödemediği ve yurt dışından getirilmesi için hayırseverlerden yardım istedi. Ünal Gün, en son İstanbul'daki gazetelerin muhabirlerini arayarak benzer hikâye ile haber yaptırarak hayırseverlerden yardım istemişti.

HASTA KAYDI ÇIKMADI

Sağlık Bakanlığı, geçen yıl çıkan gazete haberlerinden sonra Ünal Gül'e ulaşmaya çalışmış ancak Sağlık Bakanlığı'ndan arandığını öğrenince numarasını değiştirerek kayıplara karışmıştı. Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde tüm hastanelerde yaptığı incelemede böyle bir hasta kaydı olmadığını, ismini verdiği kızının hiçbir hastalık kaydının olmadığını tespit etti. Ünal Gül'ün ilgili haberlere devam etmesi üzerine Sağlık Bakanlığı, hukuk müşavirliği aracılığıyla adli süreci başlattı.

BUGÜN İNEGÖL’DE DOLANIYOR

Elindeki gazete kupürü ile İnegöl’deişyerlerini gezen ve adının Ünal Gül olduğu öğrenilen şahıs kızının tedavisi için para gerektiğini ifade ederek para talebinde bulunuyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.