İnegöl’ün tarihine geçtiler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’ün tarihine geçtiler
22 Nis 2019 / Pzt 19:19
/ 1.106 Kez Okundu
| |

31 Mart yerel seçimlerinde Bursa’da seçilen bayan mahalle muhtarların sayısı belli oldu. Bin 58 mahallenin 47’sinde kadın muhtar görev yaparken; ikisi İnegöl’den. İlçemizde görev yapan bayan muhtarlar ise İnegöl’ün ilk kadın muhtarları olma özelliğine sahip.

EN FAZLA KADIN MUHTAR OSMANGAZİ’DE

Yerel seçimler geride kalırken; 17 ilçenin toplam bin 58 mahallesinden sadece 47’sinde bayan muhtar görev yapıyor. En fazla kadın muhtar 136 mahallesi bulunan Osmangazi’de. Burada 16 bayan muhtar bulunuyor. Osmangazi ilçesini, 9 kadın muhtar ile 64 mahallesi bulunan Nilüfer ilçesi takip ediyor. Bursa’da en fazla kadın muhtarın görev yaptığı üçüncü ilçe ise 69 mahalleli Yıldırım ilçesi. Söz konusu ilçede 8 kadın muhtar görevde. 35 mahalleli Gemlik’te de 4 kadın muhtar seçildi.

İKİ MUHTARI OLAN İLÇELER

116 mahallesi bulunan İnegöl ile birlikte 47 mahalleli Mudanya ve 31 mahallesi olan Orhangazi’nin ikişer kadın muhtarı bulunuyor.

6 İLÇEDE KADIN MUHTAR YOK

Keles, Mustafakemalpaşa, Harmancık ve Yenişehir ilçelerinde ise birer bayan muhtar bulunuyor. Kadın muhtarı olmayan ilçeler de Orhaneli, İznik, Karacabey, Gürsu, Büyükorhan ve Kestel.İnegöl’de Bilalköy mahalle muhtarlığına seçilen Ayşe Günhan ile Cuma Mahallesi muhtarlığına seçilen Hülya Bulum, ilçenin ilk kadın muhtarları.

ALMANYA’DAN GELDİ MUHTAR OLDU

Alman vatandaşlığından çıkarak ikametgâhını doğduğu Bilalköy Mahallesi'ne aldıran Ayşe Günhan, 4 adayın yarıştığı yerel seçimlerde, en yakın rakibi ve aynı zamanda öz ağabeyi olan Şaban Aker'e 40 oy fark attı. Cuma Mahallesi muhtarı Abbas Uğur’un sağlık problemleri sebebiyle tekrar aday olmayınca 4 kişinin yarıştığı muhtarlığa yaklaşık bin oy alan Hülya Bulum seçildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.