İnegöl’ün verimli tarım arazilerine göz diktiler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’ün verimli tarım arazilerine göz diktiler
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Mar 2024 / Sal 16:00
/ 10.737 Kez Okundu
| |

İnegöl’ün önemli tarım bölgelerinden olan Sungurpaşa ovasına Sanayi alanı kurma iddialarını yerinde inceledik. Ayrıntılar haberimizde

İnegöllü iş adamı Abdullah Ezim geçtiğimiz günlerde İnegöl’ün verimli tarım arazilerinin bakanlık üzerinden OSB yapılmaya çalışıldığını öne sürmüştü.

Ezim yaptığı açıklamada “Bir kamu görevlisinden son aldığım bilgilere göre Karagölet , Sungurpaşa ve Çavuşköy arazileri üzerine Sayın Burkay’ın yapmak istediği OSB bölge  var, size gelen bir bilgi var mı ? Çünkü biz burada Hamzabey ile ilgili yeni OSB bölge kısmen 4. Sınıf tarım arazisi kısmen bozulmuş orman alanına OSB yaptık. Yani tarım açısında verimsiz arazilere yaptık.” İfadelerini kullandı.

SANAYİ BÖLGESİ TABELASI ASILDI
Bahse konu olan İnegöl’ün kırsal Sungurpaşa ile Kestel’in kırsal Soğuksu köyleri arasında bulunan ova arazisinin giriş kısmında “İleri Teknoloji Sanayi Bölgesi” tabelası yer alıyor. Tabeladan araziye girildiğinde ise yönetim binasına benzeyen bir bina yer alması dikkatlerden kaçmadı.

ARAZİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Sanayi bölgesi için girişimlerin olduğu ve tarım arazisi olan bölge ise havadan görüntülendi.

3 İLÇENİN ORTAK NOKTASI
Öte yandan Sanayi bölgesi yapılmak istenen alanın ova olmasının yanında bir başka özelliği ise İnegöl, Kestel ve Yenişehir olmak üzere toplam 3 ilçenin ortak noktasında ve anayol, hava alanı ve demiryolunun dibinde yer alıyor.

ÇİFTLİK BANK DETAYI

Bir başka dikkat çeken olay ise Sanayi bölgesi yapılmak istenen alan içinde daha önceden Türkiye’nin en büyük dolandırıcılık olaylarının biri olan Çiftlik Bank’ın eski tesisi de yer alıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
İsmail / 19 Mar 2024 / Sal 14:37
umarım aslı yoktur. böyle rezillik olur mu, böyle bir şeyi düşünmek dahi ürpertici. Allah?dan korkun derler. Sanayi alanı mı kalmadı, ziraare elverişli olmayan, kırsal, kayalık, çalılık, verimsiz yere yap, değerlenmiş, verimli aeaziler de ziraate kalsın...