İşte İnegöl’de yaşamanın maliyeti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İşte İnegöl’de yaşamanın maliyeti
#İnegöl | Haber Merkezi
02 Şub 2024 / Cum 11:30
/ 12.989 Kez Okundu
| |

Peş peşe gelen zamlarla alım gücü günden güne erirken, İnegöl'de güncel rakamlar dört kişilik bir ailenin ev, ulaşım ve gıda giderlerinin toplamının 30 bin TL olduğunu ortaya koydu…

Son düzenlemenin ardından 17 bin 2 TL olarak belirlenen asgari ücret günden güne yükselen fiyatlar karşısında eridi, dört kişilik bir ailenin sağlıklı gıda alabilmek, sadece işe gidip gelebilmek ve faturalarını ödeyebilmek için gözden çıkarması gereken miktar 30 bin TL oldu.

ASLAN PAYI BARINMA
İnegöl’de kiralık dairelerin azlığından dolayı kira fiyatları,  temel giderlerde aslan payını alıyor. İnegöl’de ortalama bir dairenin aylık kira fiyatı 12 bin 500 TL’yi buluyor.

MARKET İÇİN ORTALAMA 12 BİN 750 TL
Öte yandan 4 kişilik bir ailenin ortalama market masrafı ise 12 bin 750 TL olarak dikkat çekerken mevsimsel şartlara göre ortalama Pazar masrafı ise  2 bin TL.

FATURALAR 3 BİN TL’Yİ BULUYOR
Ortalama 4 kişilik bir ailenin kullanıma göre iletişim maliyeti en az 400 TL’yi bulurken, elektrik faturası ortalama 320, su 250, doğalgaz faturası ise ortalama 2 bin TL

OKUL MASRAFLARI CABASI
Öte yandan okulların açılmasıyla birlikte okul masrafları ailelerin bütçelerini zorlarken, normal masrafların yanına birde ulaşım masrafları eklenecek.

ULAŞIMDA ARTIK CAN YAKIYOR
İnegöl’de bir aylık ailenin 30 TL olarak hesaplanırken buna ulaşım dahil edilmedi. Akaryakıta gelen son zamlardan sonra, yakıt giderleri  yada toplu taşıma giderleri aile bütçesine ciddi bir yük oluşturmakta. İnegöl’de toplu taşımada tam abonman 12 TL iken öğrenci abonmanı ise tek biniş için 6 TL.

İNEGÖL’DE ORTALAMA MAAŞI 22 BİN 500 TL
Öte yandan İnegöl’de ortalama bir işçinin maaşı ise 25 bin TL, 4 kişilik bir ailede bu ekonomik şartlarda tek bir maaşla geçinmenin imkânsız olduğunu gözler önüne seriyor. 
 
Ekim ayında bu maliyet 20 bin TL idi.
HABER: ADEM DEMİR


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.