İşte İnegöl’ün Güreş Temsilcisi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İşte İnegöl’ün Güreş Temsilcisi
12 Tem, 2016 / Sal 14:49
/ 1.235 Kez Okundu
| |

Güreş branşını canlandırmayı düşünen İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir’in ilçe güreş temsilcisi olması yönünde başvuruda bulundu. Başvuru federasyon tarafından kabul edildi.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, Halk Eğitim Merkezi binasında yaptığı açıklamada; “İnegöl'de güreş sporunu yaygınlaştırmak daha fazla geliştirmek amacıyla son üç dört ay içerisinde yapmış olduğumuz çalışmayı paylaşmak için sizinle bu toplantıyı düzenledik. 2003-2004 Yıllarında İnegöl'de güreş adına çok güzel bir hamle başlatılmıştı. Bu hamle bir alt yapı çalışmasıydı, belediyenin desteklediği. Okullar bazında da bir alt yapının oluşturulduğu bir çalışmaydı. Burhannetin hocam o dönemlerde Atatürk İlköğretim Okulunun Müdürü olarak çok güzel çalışmalara imza attı. Dolayısıyla bu süreç, o alt yapı bu güne kadar geldi devam etti. Başarılar da oldukça yüksek derecede Belediye'nin desteğiyle, imkanlarını kullanarak bu başarı elde edilmiş oldu”

FAYDALI OLACAKTIR

“Dolayısıyla daha sonrada aynı şekilde olacak biz İnegöl'de Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlüğü olarak güreşin daha fazla tabana yayılması altyapının oluşturulması adına bir çalışma başlatalım dedik. Burhanettin hocam sağolsun kabul etti ve yeniden bu işe girebilir  bizde kendisini isim olarak hem federasyona hem de il müdürlüğümüze ilçe temsilcisi olarak yazdık, kabul gördü federasyondan ve il müdürlüğünden. Biz de dolayısıyla bunu basına duyurmuş olacağız. Halk Eğitim Müdürü olması nedeni ile daha fazla insanlara ve kurumlara bu işin duyurusu yapılmış olacağı için de faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

SADECE BELEDİYESPOR

“Şu anda güreşte İnegöl Belediyespor'dan başka 33 - 34 tane kulüp olmasına rağmen güreş ile anılan bir kulüp yok” diyen Yücel, şöyle devam etti: “Ama İnegöl içerisindeki bu kulüpleşme fazla olmamasına rağmen Belediyespor Kulübü Bursa'da ve Türkiye'de derecelerle dönüyor. Ben hem İnegöl Belediyesi'ne hem de antrenörlerimize bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Okul sporlarında yarışıyor çocuklarımız. Okul sporlarında 2004'ten itibaren mutlaka her yıl ya bir Türkiye şampiyonu ya da bir Türkiye derecesi yapan sporcumuz olmuş. En son 2016 yılında Azim Şahmuradov ve Ahmet İskender Türkiye Güreş Şampiyonası'nda 1. oldular. Tabi Belediye Başkanımız tarafından da ödüllendirildiler"

ATA SPORUMUZ

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir de yaptığı konuşmada; "Öncelikle beni böyle bir göreve uygun gördükleri için gerek ilçe müdürümüze gerek İl Spor Müdürlüğümüze, Güreş Federasyonumuza teşekkür ediyorum. Tabi böyle bir göreve gelmemizde belki de geçmişte güreş anlamında yapılan çalışmalara katkı koymamızdan dolayı oldu. Olimpiyatlarda en çok madalya kazandığımız spor dalı güreş. Sonuç olarak ata sporumuz. Dolayısıyla bunun tabana yayılmasında, alt yapının büyük bir önemi var. Bu nedenle okullarda 4. - 5. sınıflardan itibaren öğrencilerin bu spora sevk edilmesi, sevdirilmesi gerekir. Bizim görevimiz bu olacaktır. Hem milli eğitim kanalı ile hem Belediyemizin desteğiyle, diğer kulüplerin güreş sporunun yayılması anlamında bir koordine çalışmamız olacak. Tabi bazı okulların pilot okul olacak. İnşallah çalışmalarımızla yeni Hamza Yerlikaya'lar, Yaşar Doğu'lar yetiştirebiliriz" ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYONLARI YETİŞTİRECEĞİZ

Son olarak söz alan Belediyespor Başkan Yardımcısı Şakir Furkan Baştürk de şu ifadeleri kullandı: “Güreş İlçe Temsilcimiz Burhanettin Özdemir hocamıza ve İlçe Spor Müdürümüz Yusuf Şevki Yücel'e spora olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Belediyespor olarak 86 lisanslı sporcumuzla birlikte güreş faaliyetlerimiz devam ediyor. Hem tesisler anlamında Belediyespor olarak güreş sporuna katkımız devam etmekte. Burada eğitim alan öğrencilerimiz gerek kulüp adına gerekse okul sporlarında okullarını temsil ediyorlar ve İnegöl'e önemli dereceler kazandırdılar. Bu yeni oluşumla beraber inşallah İnegöl'de Türkiye şampiyonları, Avrupa Şampiyonları, Dünya Şampiyonları, Olimpiyat şampiyonlar yetiştiririz”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.