İyilikte yarışacaklar
03 Eki 2017 / Sal 08:23
/ 11.516 Kez Okundu
| |

3 yıldır tüm okullarda uygulanan ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi 2017-2018 eğitim öğretim yılında da okullarda devam edecek. Kampanyanın başlangıcı, sınıflarıyla yetimlere sahip çıkan Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu’nda yapıldı.

Geleceğin iyiliksever Türkiye’sini bugünden inşa etmek üzere uygulanan ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi yeni eğitim öğretim yılında kaldığı yerden devam ediyor.

NURİ PAKDİL İHO ÖRNEK OLUYOR

Kampanyayı ilçemizde başarılı bir şekilde yürüten İHH İnegöl, kampanyanın başlangıcını projeye en büyük desteği veren Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu’nda yaptı. Okulun çok amaçlı salonunda yapılan kampanyanın başlangıç toplantısında, yetim sorumlusu öğrencilerle bir araya gelindi.

BAKANLIK VE DİYANET DESTEK VERİYOR

İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, Okul Müdürü Hüseyin Albayrak ile birlikte yaptığı açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen sendikası işbirliğinde 2013 yılından beri sürdürdüğü projenin dördüncü yılında da devam ettiğini söyledi.

inegolonline.com/ haber_diger/2102017-174835_309981.jpg" />

MESELE PAYLAŞMAK

“Proje ile eğitim öğretim müfredatı içerisinde bulunan çocuklarımız ve gençlerimizle Türkiye ve dünya üzerindeki yetim çocuklarımız bir araya geliyor” diye konuşan Tatlı, “Her sınıfın bir yetim akranlarının eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarını karşıladığı proje çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren  bilinçli, yardımsever, duyarlı, fedakâr ve başkalarının dertleriyle dertlenen karakterli nesiller olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır.”

YARDIMSEVER BİR NESİL

“Erken yaşta yapılan küçük fedakârlıklar çocukların karakter oluşumuna direkt etki edeceğinden, bencil, duyarsız, merhametsiz bir nesil değil; nitelikli,  paylaşmayı seven, yardımsever nesillerin yetişmelerinde projenin katkısının çok olacağı düşünülmektedir.”

“Bu çalışma ile asıl hedeflenen ise; çocuklarımızın huzurlu, güvenli, sağlıklı ortamlarda yaşarken; Türkiye’de ve dünyanın herhangi bir bölgesinde zorluklar içerisinde yaşam mücadelesi veren başka bir yaşıtıyla paylaşma ve yardımlaşma bilincinde olması ve bir empati geliştirebilmesini sağlamaktır. Bilinçli yapılan yardımlar çocukların kişisel/duygusal gelişimine ciddi bir katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

90 BİN YETİME BAKILIYOR

İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, Projenin geleceğin ‘İyiliksever Türkiye’si projesi olduğuna dikkati çekerek, “Proje geleceğin iyiliksever Türkiye’sini bugünden inşa etmeyi hedefliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın olurlarıyla anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde özel okul ya da devlet okulu ayırımı yapılmaksızın gönüllülük esasıyla uygulanabilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın olurlarıyla da tüm Kuran Kurslarında uygulanabilmektedir.”

“Ayrıca ülke çapında en etkili ve geniş çalışmalar yürütmekte olan Eğitim-Bir-Sen de kampanyanın proje ortağıdır. Değerler eğitimi kapsamında 4 yıldır gönüllülük esası ile yürütülen proje ile öğrenciler ayrıca yetim kardeşlerinin fotoğraf ve kişisel bilgilerini bilmekte, arkadaşları ile mektuplaşabilmektedirler.”

“2017 eğitim dönemi sonu itibariyle Türkiye ve dünya genelinde 20 bini aşkın yetim çocuk 1 milyonu aşkın öğrenci tarafından desteklenmekte, savaş ve çatışmalarla sarsılan dünya üzerinde adeta bir kelebek etkisi ile bir merhamet halkası ve umut oluşturmaktadırlar.  İHH ayrıca dünya genelinde 52 ülkede yaklaşık 90 bin yetim çocuğun her ay düzenli olarak bakımını üstleniyor.”

PROJE MATERYALLERİ YENİLENDİ

İyilikte yarışan Sınıflar projesi, 2017 – 2018 yılına çeşitli yeniliklerle giriyor. Okullara gönderilen saatler yerini kültür haritasına bırakıyor. Kültür haritasıyla, yaşadığı bölgelerde önemli izler bırakan öncü şahsiyetlerin hayatlarını ve yaptıkları çalışmaları yeniden anımsatması hedefleniyor.

Öğrenciler, Tarık Bin Ziyad, Selahaddin Eyyubi, Malcom X, Aliya İzeetbegoviç, Evliya Celebi, Ali Kuşçu, İbni Sina ve Biruni gibi önemli tarihi şahsiyetlerin yanında Mekke, Medine, Kudüs, İpekyolu, Baharat Yolu ve Hicaz demiryolu gibi önemli mekânlar hakkında detaylı bilgi bulabilecekler. Bu çalışma ile öğrencilerin kültürel olarak bilgi birikimlerinin de arttırılması hedefleniyor.”

PROJENİN YASAL ZEMİNİ

“Projemiz İHH İnsani Yardım Vakfı’nın başvurusu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 88013337/821.99-E.12723887 sayılı 23/08/2017 tarihli onayıyla Türkiye geneli tüm resmi/özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde özel ve devlet okulu ayırımı yapılmaksızın gönüllülük esası çerçevesinde ilgili projeye desteğin sağlanması kaydıyla kabul edilmiştir” dedi.

İLK KUMBARALARINI TESLİM ETTİLER

Konuşmanın ardından yetim sorumlusu öğrenciler, öğrenci harçlıkları ile biriken ilk kumbaralarını yetkililere teslim ederken, yeni kumbaralarını almanın da sevincini yaşadılar.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.